Başkan Kenar: Niğde'de 'BUĞDAY BEREKETİ' yaşanıyor

Niğde’de buğday hasadının bitmek üzere olduğunu belirten Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar yaptığı açıklamada; 'İlimizde buğday hasadı bitmek üzere. Bu yıl bölgemizde yağışların bol olması sebebiyle güzel bir yıl geçirdik. Yağış sebebiyle bazı bölgelerde pas hastalığı görülmesine rağmen buğday anlamında güzel bir yıl geçirdik. dei. 
Önümüzdeki verilere baktığımızda 2022 yılında yaklaşık 283 bin ton üretimin bu yıl yaklaşık 300 bin tona yaklaştığını görüyoruz. Bu fazlalığın sulu arazilerden değil de kıraç arazilerden geldiğini görüyoruz' dedi. 
TÜM ÜRETİCİLERE DEVLET DESTEĞİ VERİLİYOR
Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, devletin ton başına vermiş olduğu bin TL’nin TMO ve tüccar ayırt etmeksizin tüm çiftçileri bu yıl verilmeye başlandığını belirterek, “Toprak Mahsulleri Ofisi çiftçilerimizin ürettikleri ürünleri ilk günden itibaren almaya başladı. Çiftçilerimiz randevu olarak TMO’ya teslim ediyorlar. Burada sorun olduğunu görmüyoruz. 
TMO dışında ürünlerini satmak isteyen çiftçilerimiz ise tüccarlara ürünlerini daha düşük bir fiyata veriyorlar ama bu çiftçilerimizde devletin vermiş olduğu ton başına bin TL desteği alabiliyorlar. Bu uygulamada bu yıl başlamış oldu. Ürünlerini acil nakit ihtiyacından dolayı tüccarlara veren çiftçilerimiz, aldıkları faturalar karşılığında ton başına bin TL desteklerini alabilecekler” şeklinde konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Üniversitede İlk Kez THE Asya Üniversite Sıralamasına...
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi dünyanın en saygın uluslararası üniversite sıralama kuruluşu Times...

Haberi Oku