Bakan Yardımcısı Demircan Niğde Kalesi ve Tarihi Alanları İnceledi

Başkan Özdemir, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Niğde'ye gelen Demircan ile Vali Yılmaz Şimşek ve AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin’i belediyede misafir etti. Başkan Özdemir, belediye tarafından yapımı devam eden ve gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar hakkında sunum yaptı.

Demircan, Vali Yılmaz Şimşek, Başkan Özdemir ve AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin ile Vakıf İşhanı, Fesleğen, Sungurbey ve Alaaddin Camiileri ile Ak Medrese, Bedesten, Niğde Kalesi Koruma ve Yenileme Alanı, Bor Hamamı ve Kemerhisar su kemerlerinde incelemelerde bulundu.

Demircan, Niğde Kalesinde, gazetecilere yaptığı açıklamada, Niğde'nin tarih ve kültür şehri olduğunu söyledi.

Hükümet, valilik ve belediye ile yürütülen birçok alanda çok değerli ve güzel projelerin olduğuna dikkati çeken Demircan, şunları kaydetti; "Niğde'de kentsel dönüşüm ve restorasyon projeleri var. Bizim de Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, özellikle Vakıflar Genel Müdürlüğü üzerinden yürüttüğümüz bazı restorasyon çalışmalarımız var, kütüphaneyle ilgili yaklaşımlarımız var. Ama merkezdeki dönüşüm aynı zamanda yıpranmış kent topluluklarının yenilenmesiyle ilgili bir proje. İşleri yerinde görmek ve vereceğimiz katkıyı hissetmek üzere geldik. Emeği geçen valimize, belediye başkanımıza, milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Bu projeleri yakından görme, değerlendirme ve yapacağımız katkıların notlarını almak üzere buradayız. Niğde'yi özellikle kültür ve turizm perspektifinde iyi bir gelecek bekliyor."

Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise Niğde’nin, bugüne kadar birçok medeniyete ev sahipliği yaptığına dikkati çekerek, “Niğde Kale ve Çevresinin Yenilenerek Korunma projesi ile şehrimizin geçmişten gelen değerlerini geleceğe taşımayı ve bu değerleri turizm gelirine çevirmeyi hedefliyoruz. Niğde olarak hep beraber bunu başaracağımıza inanıyorum. Bakan Yardımcımıza ziyaretleri nedeniyle teşekkür ederim” dedi.

Demircan, daha sonra Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda darbeci generali vurduktan sonra şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in Çukurkuyu beldesindeki kabrini ziyaret ederek dua etti.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku