2 Bin km'den Sanat İçin Geldiler!

Kosovalı sanatçı Leonora Zenelaj (Leonora Art) "Bütün Kuşlar Özgür Uçar" temalı sergiyi gezdi.

Asıl mesleğinin ressamlık olmadığını belirten Zenelaj, “Asıl mesleğim vergi dairesinde müfettişim. İşim çok ağır olduğu için resim yapmayı bir hobi haline getirdim. Benim için kafa boşaltmak için harika bir hobi. Resim alanında bir akademi eğitimim yok. Safa Büte’nin Artquake 7 (Sanat Sarsıntısı-7) "Bütün Kuşlar Özgür Uçar" temalı sergisine kendi annemin gelinlikli fotoğrafını tuale yansıtarak katıldım ve annemin ardından kendimi burada buldum çünkü annem için her şeyi yaparım. Buraya gelirken dünyanın ressamlarını tanımak ve onlarla ilişki kurmak istedik. Yaş ilerledikçe insanları ve sanatı daha çok istiyor insan. Umarım pandemi geçerde bizde sizleri Kosova’da misafir ederiz” dedi.

Kosova’da Arnavutluk’ta ve İtalya’da sergilere katıldığını belirten Leonora Zenelaj “12 adet kendi kişisel resim sergimi açtım. Bunun dışında 2018 yılında tamamen kendi tasarımım olan aynı renk kumaştan dikilmiş 20 adet giysili bir defile yaptım. Sanat ve üretmek çok güzel. İnsanın bilmediği bir şeyin bittiğinde nasıl olacağını hayal etmesi ona inanılmaz bir ufuk açıyor. Bu güzel sanat etkinliğini internetten gördüm ve katılmak istedim. Safa Büte’nin aracılığıyla buradayız. Kosova Priştine’den İstanbul’a, İstanbul’dan Kayseri’ye oradan da Niğde’ye geldik. 2 bin km yol geldik ve 24 saat hiç uyumadık. Oğlum ve ablam ile geldik. Niğde’nin Kapadokya’ya yakın olması da buraya gelmemizde ayrı bir etken. Niğde’nin de Kapadokya’nın bir parçası olması avantajını değerlendirdik.” diye konuştu.

Niğde Muhteşem Bir Şehir!

Niğde’yi zaman darlığı nedeniyle çok az gezme fırsatı bulduklarını belirten Leonora Zenelaj “Sergiden sonra Gümüşler’deki Manastır’ı ziyaret edeceğiz. Niğde çok güzel ilk defa geliyoruz. Niğde Müzesi’ne gittik. Niğde Müzesi tek kelime ile efsaneydi. Daha sonra Emin Selamoğlu rehberliğinde Alaaddin Cami ve Niğde Kalesi’ni ziyaret ettik. Niğde’nin muhteşem bir tarihi değeri var gerçekten hayran kaldığımız bir şehir. Niğde’de çok eski ve çok enteresan eserler var. İlk defa mumya gördük. Mutlaka insanlar Niğde’yi ve Kapadokya’yı görmelidir. Ben Türkiye’ye sık sık gelirim. Resim yapmak için tüm malzemeleri mi İstanbul Tahtakale’den alırım. Türkiye dünyanın en iyi ülkesi. İnsanları çok sıcak, Türkiye’de her şey var. Bizim ülkemizde de tarihi şeyler var ama Türkiye kadar değil. Burada çok tarihi eser var muhteşem yani… ” dedi. (Haber Fatma TAN)

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku