Röportaj:
Koreli Sanatçı Kim Ik Won (Im Jae) Röportajı

Bu röportajlarımızla dünyanın çeşitli ülkelerinden sanatçıların sanata bakışlarını, sanatın insan üzerindeki etkilerini, Niğde hakkında neler bildiklerini konuştuk.

Muhabirimiz Fatma Tan’ın Facebook üzerinden dünya sanatçılarıyla yaptığı bu röportajlarımıza devam ediyoruz. Bu hafta Fatma Tan’ın röportaj konuğu Güney Koreli sanatçı Kim Ik Won (Im Jae)

F. Tan: Merhaba. Seni biraz tanıyabilir miyiz?

Kim Ik Won: Tabi… Davetiniz için teşekkür ederim. Güney Kore’de yaşayan öğrenciler yetiştiren bir sanatçıyım.

F. Tan: Alaylı mı? Bir sanat okulundan mısınız?

Kim Ik Won: Hongik Üniversitesi Sanat Koleji'nde tasarım okudum.

F. Tan: İşinizde hangi teknikleri kullanıyorsunuz?

Kim Ik Won: Geleneksel hat sanatına dayalı fırça ve mürekkep kullanarak karakterlerin imajını en üst düzeye çıkararak soyut ifadeye odaklanıyoruz.

F. Tan: Pandemi (Covid 19) sürecinde sanatsal faaliyetlere katılabildiniz mi? Covid 19 sizi ve çevrenizi nasıl etkiledi?

Kim Ik Won: New York Memorial Sergisinde korona mağduru olan sağlık personeline eser üreten üyeleri aktif olarak destekliyoruz. Korona nedeniyle, Kore sergileri İnternet sergilerinin bir modeli olarak ortaya çıkıyor.

F. Tan: Ülkenizde sanata ve sanatçıya bakış açısı nedir?

Kim Ik Won: Kore'de sanat algısı yüksek ve bir sanatçının sıradan insanların düşündüğünden farklı bir şey yaratan bir kişi olduğu fikrine sahibim.

F. Tan: İnsanlar sanatçıyı nasıl görüyor? İnsanların sanata bakışından memnun musunuz?

Kim Ik Won: İnsanlar, sanatçıların sıradan insanlardan farklı benzersiz bir duyarlılığa sahip olduğunu düşünür ve bazen kendileriyle olan duygu farklılıkları şiddetli olduğunda, bunu kabul etmek yerine bir kopukluk çizgisi çizmek gibi hissettikleri zamanlar vardır.

F. Tan: Bir sanatçı olarak, sanatınızı ve kendinizi gelecekte nerede görüyorsunuz?

Kim Ik Won: Çalışmalarımı stüdyoda üretiyorum ve kendini her zaman ekim sonrasına adamış olacak olan kendimin, geleceğin şekli olduğunu düşünüyorum.

F. Tan: Çalışmalarınızda en çok hangi temayı kullanıyorsunuz?

Kim Ik Won: Günlük yaşamın sıradan görüntülerinden esinleniyorum.

F. Tan: Sanatın insanlar üzerindeki gücüne inanıyor musunuz?

Kim Ik Won: Sanatın insanlarla empati kurma gücü var ve bence etkisi harika. Çünkü bazen rahatlık bazen de neşe getirebiliyor.

F. Tan: Her çocuğun sanata yönlendirilmesi gerektiğini düşünüyor musunuz?

Kim Ik Won: Tüm çocukların sanatsal faaliyetlerde bulunması gerektiğini düşünmüyorum, ancak tüm çocuklara sanat alanına katılma, sonsuz hayal güçlerini gösterme ve dışavurumculuklarını ilk elden deneyimleme fırsatı vermenin şart olduğunu düşünüyorum.

F. Tan: Çocukların ve gençlerin sanatınıza bakış açısı nedir?

Kim Ik Won: Çocuklar çevrelerinden çok etkilenmezler ve kendi ifade biçimleriyle herhangi bir şeyi özgürce ifade ederler, ancak gençler toplumda kendilerine bakarlar ve hatta bazen toplumun yönetmesi gereken geleceği düşünürler.

F. Tan: Toplumun gelişimi ile sanat arasında bir bağlantı olduğunu düşünüyor musunuz?

Kim Ik Won: Sanat her zaman zamanı yansıttığı için toplumla alakasız görülmez ve karmaşık bir toplumda sanat yoluyla duyguları paylaştıkları için toplum ve sanat ortak olarak aynı roller gibi görünüyor.

F. Tan: Bir resim yapılırken sizde ve tuvalde nasıl bir macera yaşanıyor?

Kim Ik Won: Eser oluştururken, beyaz boş kâğıt sonsuz bir alan ve insan zihni olarak kabul edilir. Burada siyah darbeler çekildikçe, sonsuz alan anlamlı bir mekâna dönüşür ve yeni yaratılan mekân, her zaman peşinden koşulan bir macera ve keşiftir.

F. Tan: Niğde hakkında ne biliyorsun?

Kim Ik Won: Niğde, Anadolu Platosu'nda yer alır, Selçuklu Hanedanı'ndan kalma eski tapınak ve türbelere sahiptir ve bir tarım ürünleri deposu olarak bilinir.

F. Tan: İleride Niğde'ye gelmeyi düşünüyor musun?

Kim Ik Won: Çok isterim. Umarım bir gün güzel Niğde’yi ziyaret ederim.

F. Tan: Türkiye hakkında ne düşünüyorsun? Daha önce geldiniz mi?

Kim Ik Won: Türkiye, Kore'nin kardeş ülkesi ve Türkiye'yi gezerken çok etkilendim.

F. Tan: Türkiye'de en çok görmek istediğiniz şehir neresi?

Kim Ik Won: Ayasofya’yı ve Kapadokya’ya gitmeyi çok istiyorum.

F. Tan: Bir sanatçı gözünden bize konumunuzdan (şehriniz, köyünüz veya ilçeniz) bahseder misiniz?

Kim Ik Won: Apgujeong, Gangnam-gu, Seul'de yaşıyorum ve gençlerin buluşma yeri olarak “Rodeo Caddesi” var ve “Hangang Parkı” şifa için iyi bir yer.

Röportajımızın İngilizcesi

F. Tan: Hello. Can we get to know you a little bit?

Kim Ik Won: Yes. thank you for the invitation. I am an artist who is raising students living in South Korea.

F. Tan: Are you a self-educated artist? Or from an art school?

Kim Ik Won: I majored in design at Hongik University College of Art.

F. Tan: Which techniques do you use in your works.

Kim Ik Won: We are focusing on abstract expression by maximizing the image of characters using brush and ink based on traditional calligraphy.

F. Tan: Have you been able to participate in artistic activities during the pandemic (Covid 19) process? How did Covid 19 affect you and your environment?

Kim Ik Won: We are actively supporting members who are producing works for medical staff who have been victimized by corona at the New York Memorial Exhibition. Due to the corona, Korean exhibitions are emerging as a pattern of Internet exhibitions.

F. Tan: What is the perspective of art and artist in your country?

Kim Ik Won: The perception of art in Korea is high, and I have the idea that an artist is a person who creates something different from what ordinary people think.

F. Tan: How do people view the artist? Are you satisfied with people's view of art?

Kim Ik Won: People think that artists have a unique sensibility that is different from ordinary people, and sometimes when the difference in emotions with themselves is severe, there are times when they feel like drawing a line of disconnection rather than accepting it. not.

F. Tan: As an artist, where do you see your art and yourself in the future?

Kim Ik Won: I produce my work in the studio, and I think that myself, who will always be devoted to post-cultivation, is the shape of the future.

F. Tan: Which theme do you use most in your works?

Kim Ik Won: The theme is the theme in ordinary daily life.

F. Tan: Do you believe in the power of art over people?

Kim Ik Won: Art has the power to empathize with people, and I think its influence is great because it can sometimes bring comfort and sometimes joy.

F. Tan: Do you think every child should be directed to art?

Kim Ik Won: I don't think that all children have to engage in artistic activities, but I think it is essential to give all children the opportunity to participate in the artistic field, show their infinite imagination, and experience their expressiveness firsthand.

F. Tan: What is the perspective of children and young people to your art?

Kim Ik Won: Children are not very affected by their surroundings and express anything freely in their own way of expression, but young people seem to be looking at themselves in society and sometimes even thinking about the future that society should lead.

F. Tan: Do you think there is a connection between the development of society and art?

Kim Ik Won: Since art has always reflected the times, it cannot be regarded as irrelevant to society, and it seems that society and art are the same roles as partners because they have shared emotions through art in a complex society.

F. Tan: What kind of an adventure takes place in you and on the canvas while a painting is being created?

Kim Ik Won: When creating works, white blank paper is considered to be an infinite space and human mind. As black strokes are drawn here, the infinite space turns into a meaningful space, and the newly created space is an adventure and discovery that is always pursued.

F. Tan: What do you know about Niğde?

Kim Ik Won: Nide is located on the Anatolian Plateau, has old temples and mausoleums from the Selcuk Dynasty, and is known as a collection of agricultural products.

F. Tan: Do you plan to come to Niğde in the future?

Kim Ik Won: If you visit Turkey, this is a place you definitely want to go.

F. Tan: What do you think about Turkey? Did you come in before?

Kim Ik Won: Turkey is a brother country of Korea, and I was very impressed while traveling to Turkey.

F. Tan: Where is the city you most want to see in Turkey?

Kim Ik Won: I want to go to St. Sophia Cathedral and Cappadocia.

F. Tan: Can you tell us about your location (your city, village or town) from the perspective of an artist?

Kim Ik Won: I live in Apgujeong, Gangnam-gu, Seoul, and there is “Rodeo Street” as a meeting place for young people, and “Hangang Park” is a good place for healing.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'nin Ruhunu Anlamak Gerekir!
Niğde coğrafi olarak kapalı havza özellikleri gösteren yani suyunu açık denizlere ulaştıramayan bir konumdadır.

Haberi Oku