Kültür:
Kesikbaş Türbesi Onarıldı!

Haber: Fatma TAN

Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Alper Lütfi Göncü’nün çabalarıyla Şems-i Tebriz’i Kesikbaş Türbesi ve çevresinde başlatılan temizlik ve bakım çalışmalarında sona gelindi.

Geçtiğimiz hafta başlatılan temizlik ve onarım çalışmalarında sonuca ulaşıldı. Geçen hafta Kesikbaş Türbesi bitişiğindeki yıkık olan çeşmenin yenilenerek akar hâle gelmesinin ardından türbeye bitişik bulunan tarihi şifalı su çeşmesi temizlendi. Tarihi çeşmeye Modern bir kapı yapıldı.

Türbe içinde yapılan bakım ve onarım çalışmalarında da türbe odası ve yan oda içindeki eski halılar kaldırılarak türbe boyandı ve halılar yenilendi. Türbe anıtsal kapısındaki ve ahşap kapılarındaki yağlı boyalar temizlendi. Kapılar orijinal hâline kavuşturuldu. Türbenin içinde bulunan bozuk elektrik tesisatı yenilendi. Türbe bahçesi ve türbe cephesini görecek şekilde sensörlü projeksiyon aydınlatmalarla bahçe ve türbe aydınlatıldı. Bu sayede Türbe yapısı ilk kez gece aydınlatmasınada kavuşmuştu. Yine türbenin pencere korkuluk ve ahşap pervazları yenilendi, boyaları yapıldı. Türbe bahçesine 12 gül ve meyve ağaçları dikildi. Çevre temizliği yapıldı.

Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Alper Lütfi Göncü, türbenin onarımında görev alan ustalara ve mahalle sakinlerine teşekkür etti. Göncü, "Bu tür yapılarımızı bakımsız halinden kurtarmak için maddi katkı sağlayan, el emeği ile yardımcı olacak olan vatandaşlarımızla çok güzel işleri birlikte başaracağız" dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Yeraltı ve Yerüstüne Dair
Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Alper Göncü yazdı...

Haberi Oku