Kültür:
Heykeltraş Çağlar'dan Göncü'ye Ziyaret

Haber: Fatma TAN

Ünlü Heykeltıraş Özgür Çağlar, Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Alper Lütfi Göncü'yü ziyaret etti.

Ziyarette bol bol sanat konuşuldu. Heykeltraş Özgür Çağlar tarafından ziyaretin anısına kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir'in özgün heykeli Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Alper Lütfi Göncü'ye hediye edildi.

Özgür Çağlar Kimdir?

Akademisyen, sanatçı 1973 yılında Gaziantep’te doğdu. 1998 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Resim bölümünden mezun oldu. Farklı disiplinlerde eserler üreten sanatçı özellikle Heykel sanatıyla yakından ilgilendi. Ulusal müzelerde ve kültür merkezlerinde heykelleri yer aldı. 2002 yılından beri MEB Aksaray Güzel Sanatlar Lisesi'nde Sanat eğitimcisi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde heykel, seramik ve desen dersleri vermektedir. Sanatsal çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmektedir. Ulusal ve uluslararası çok sayıda sergiye katılmıştır.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Yeraltı ve Yerüstüne Dair
Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Alper Göncü yazdı...

Haberi Oku