Kültür:
Artquake-6 sergisi Niğde'de Açıldı!

Sanatın Anadolu’yla buluşturulması amacıyla başlatılan ve Anadolu insanının sanatsal etkinliklere katılımını sağlamayı amaçlayan aynı zamanda da dünya sanatının tanınmasına aracılık eden Niğde Sanat Galerisi altıncı kez dünya sanatı ve sanatçılarını Niğde’de sanat severlerle buluşturdu.

Açılışa Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Ak Parti Milletvekili Selim Gültekin, J. Kd. Albay Garip Gümüş, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Kültür Turizm Müdürü Alper Lütfi Göncü ve sanatseverler katıldı.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek açılışta yaptığı konuşmada, "Bu gün güzel bir sanatsal faaliyetin açılışı için buradayız. Safa Büte'nin öncülüğünde 20 ülkeden 59 sanatçının resimlerinin sergilendiği resim sergisinin açılışını gerçekleştirdik. İlimiz sanatsal yönden her gün kendini geliştiriyor ve farklı etkinliklerde bir araya geliyoruz." dedi.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir'de sergi nedeniyle yaptığı açıklamada; "Sergimizin açılışındayız bu tür sergilerin devam etmesini amaçlıyoruz. İnşallah pandemiden sonra sanatçılarımızı Niğde'de ağırlayıp Niğdemizin resimlerini Niğde'de yaptıracağız. Pandemide Niğdelileri sanattan yoksun bırakmamaya çalışıyoruz. Bütün Niğde halkını bu sanat galerimize davet ediyorum." dedi.

Küratör ve Niğde Uluslararası Sanatçılar Topluluğu Başkanı Safa Büte "Sanat Sarsıntısı-6 bu sergide 20 ülkeden 59 sanatçının eserleri yer alıyor. Bu sergilerimiz devam edecek. katılımda bulunanlara teşekkür ederim." dedi.

Anahtar Kelimeler
ARTQUAKE-6
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Yeraltı ve Yerüstüne Dair
Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Alper Göncü yazdı...

Haberi Oku