Gündem:
UYUZ GÖLETİ İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ!

Haber : Fatma TAN

Niğde'nin Çiftlik ilçesi Kitreli köyünde Niğde'nin en önemli değerlerden biri olan halk arasında Uyuz Göleti olarak bilinen Kırk Göz Göleti için proje hazırlandı.

Edinilen bilgilere göre; Çiftlik ilçesi Kitreli kasabasında bulunan Hititler döneminden günümüze kadar uyuz ve bir çok deri hastalığının tedavisinde kullanıldığı bilinen gölet 21 Aralık 2017 tarihinde 3. derece doğal sit alanı olarak ilan edilmişti.

Niğde İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün Kitreli köyü Uyuz Göleti Çevre Düzenleme Projesi ile Uyuz Göleti halkın kullanımına açılacak. Uyuz Göleti (Kırk Göz Göleti) için hazırlanan projede; havuz, soyunma odaları, kamelyalar yol ve günlük kullanım için ihtiyaç duyulan diğer alanlar yer alacak.

Yapılan bu çalışma ile sağlık turizmine de katkı sağlaması bekleniyor. Uyuz göleti, başta uyuz hastalığı olmak üzere, mantar, sedef, egzama, cilt yaraları, böbrek taşı gibi bir çok rahatsızlığa iyi geldiği biliniyor.

Bu bölge bulunduğu konum itibariyle Kitreli Köyü, Çiftlik ilçesi Mahmutlu ve Kula köyü, Yenipınar, İhlara ve llısu Kasabaları ile Altunhisar ilçesi, Yakacık Kasabası ve Ulukışla Kasabası gibi yerleşmelerle çevrilidir. Doğa yürüyüşü için son derece uygun olan bölge pek bilinmeyen önemli bir yürüyüş parkurudur.

Fotograf: Hatun Tugan Keskin

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Gürer, “Kamuya ait elde avuçta ne varsa satılıyor”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, özelleştirme adı altında satılan arsa ve arazilerin, sermaye...

Haberi Oku