Gündem:
Patates Tatlısı Patenti Alınacak!

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir de patates tatlısı tanıtımı için düzenlenen etkinliğe katıldı.

Etkinliğe Başkan Özdemir’in yanı sıra Niğde AK Parti Milletvekili Selim Gültekin, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, AK Parti Niğde İl Başkanı Ömer Kılıç ve davetliler katıldı.

Adı kentle özdeşleşen Patates tatlısının üretildiği Aşçılık Programı mutfağına giren Başkan Emrah Özdemir de patates tatlısı yaparak hünerini sergiledi.

PATATES TATLIMIZI TÜM DÜNYAYA TANITMAK İSTİYORUZ

Belediye Başkanı Emrah Özdemir burada yaptığı açıklamada; “Patates tatlısını çok önemsiyoruz. Daha önce Niğde’nin Çiftlik ilçesinde yapılıyordu. Patatesin Türkiye’de en çok Niğde’de üretildiği herkes tarafından biliniyor. Biz de Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Niğde Belediyesi olarak bütün dünyaya patates tatlımızı tanıtmak istiyoruz” dedi.

NİĞDE BELEDİYESİ OLARAK YÖRESEL BİR RESTORAN AÇACAĞIZ

“Patates tatlısını sadece Niğde’de patates yetişiyor diye yapmıyoruz, aynı zamanda da sağlıklı bir tatlı olduğu için de yapıyoruz. Bunu da anlatmak ve tanıtmak istiyoruz” diyen Başkan Özdemir; “Patates tatlısını yaparken un yerine patates nişastası kullanılıyor. Bu da gerçekten sağlık açısından çok önemli ve tatlılar arasında çok tavsiye ediliyor. Çok lezzetli. Gerçekten tadı damağınızda kalacak nefis bir tat. Yakın bir zamanda şehir merkezimizde Niğde Belediyesi olarak yöresel bir restoran açacağız. Patates tatlısı ve birçok lezzeti üniversite işbirliği ile hizmete sunacağız. Ben bu tatlıyı herkese tavsiye ediyorum. Tadına baksınlar çok beğenecekler. Bugünden itibaren bir kampanyanın başlangıcını yaparak tatlımızı da tanıtmaya başlıyoruz” şeklinde konuştu.

NİĞDE PATATES TATLISI OLARAK PATENTİNİ ALACAĞIZ

Konuşmasında şu ifadelere yer veren Belediye Başkanı Özdemir; “Bu tatlının en önemli özelliği Niğde patatesi ile yapılmasıdır. Niğde patatesi ile yapılmasa bu sonucu alamıyorsunuz. Niğde patatesi ile bu tatlıyı bütün şehrimize, ülkemize ve sonrasında dünyaya açacağız. Baklavayı da çok seviyoruz ama daha sağlıklı bir tatlıyı tercih ederiz. En az baklava kadar patates tatlısını dünyaya duyurmak istiyoruz. Niğde patates tatlısı olarak patentini de alacağız. Tanıtım noktasında Niğde Belediyesi olarak üstümüze düşeni yapacağız” dedi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Gürer, “Kamuya ait elde avuçta ne varsa satılıyor”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, özelleştirme adı altında satılan arsa ve arazilerin, sermaye...

Haberi Oku