Ziraat mühendisleri arazide çiftçileri bilgilendiriyor

Niğde  Ziraat Odasında görev yapmakta olan Ziraat Mühendisleri çiftçileri tarlalarında  ziyaret ederek, tarım İl Müdürlüğü tarafından uygulanan iyi tarım uygulaması başta olmak üzere  verilen destekler   anlatılırken,  çiftçilerin yetiştirmekte olduğu ürünlerin nasıl olduğunu, hastalık olup olmadığı veya  neler yapması gerekti konusunda çiftçileri  bilgilendirdi.

Niğde  Ziraat Odası Başkanı  Veli Kenar yaptığı açıklamada; ‘Mühendisler alanlarda  gezerek Patates Elma  ve benzeri ürünleri ekimini yapan   çiftçilere, ektikleri ürünlerde meydana gelebilecek hastalıklar   nedeniyle  ürün kaybına neden olmaması için alınması gereken önlemler  ile iyi tarım uygulamaları, çiftçilere verilen destekler   ile ilgili köylüler bilgilendirildi’ dedi.

 Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar’ “Tarımsal ürünlerimizi hastalık ve zararlılardan korumak için doğru ilacı, doğru zamanda, uygun dozda bekleme süresine dikkat ederek uygulamamız gerekmekte. Ziraat Mühendisi arkadaşlarımız da üreticilerimize arazide devamlı olarak bu konuda danışmanlık desteği veriyor.” diye belirtti

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku