Yeşil, Bizim verdiğimiz bir fiyat tarifesi yok

Geçtiğimiz günlerde yerel gazete ve sosyal medyada çıkan haberlerde Niğde’de oto yıkamacı esnafının fiyat tarifesine zam yaptığı ve zamlı fiyat listesinin yer aldığı haberler ve paylaşımlar yapılmıştı.

Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (NESOB) Başkanı Alim Yeşil, oto yıkamacılarına yönelik NESOB tarafından verilen bir zam tarifesi olmadığını belirterek, “Şunu başta belirtmek isterim ki, şu ana kadar birliğimize oto yıkamacılarının fiyat artışıyla ilgili bir talepleri olmadı.

Yerel basından ve sosyal medyadan oto yıkamacı esnafının fiyat tarifesine zam yaptığı ve yeni fiyatların yer aldığı haber ve paylaşımlara şahit olduk. Ama NESOB olarak bizim vermiş olduğumuz yeni bir fiyat tarifesi yok.

Fiyat artışı konusunda burada süreç, esnafımız öncelikle bağlı olduğu meslek odasına Demirciler ve Oto Tamircileri Odası’na fiyat artışı ile müracaat ederler. Demirciler ve Oto Tamircileri Odası da yazılı bir şekilde Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliğimizden fiyat artışı ile ilgili talepleri iletir. Bunlar yapıldıktan sonra biz civar Nevşehir, Aksaray ve yakın civar illerdeki esnaf odaları birlikleri tarafından ne fiyat verildiğini tespit eder ona göre de her ayın cuma günü yapılan toplantıda yeni fiyatların belirlenmesine, fiyatların hangi tarihte başlayacağına göre karar veririz. Fiyat artışlarında işleyen süreç bu şekildedir. Şu an için esnaf odalarımız tarafından oto yıkama ücretleriyle alakalı verilmiş yeni bir fiyat tarifesi yoktur” dedi.

Fiyat tarifesinin resmi olarak Niğde Esnaf ve Sanatkarları Birliği tarafından verildiğini ve fiyat denetiminin ise belediye zabıta ekiplerince yapıldığını belirten NESOB Başkanı Yeşil, “Bura da olay şu. Biz fiyat tarifelerini veririz, belediye zabıtası da bunu denetler. Dolayısıyla resmi fiyat artışı olmadan zam yapan esnafları belediye zabıta ekipleri denetler sıkıntılı bir durum olduğunda bu durum zabıta tarafından tespit edilir. Yine tekrarlıyorum fiyat artışı için esnaflarımız bağlı oldukları esnaf odasına müracaat ederler, esnaf odası resmi yazı ile müracaatı bize iletir. Esnaf Odaları Birliği gerekli araştırmaları yaptıktan sonra yönetimden çıkan kararı hem odaya hem belediyeye hem de valiliğe yazılı bir şekilde resmi olarak bilgi verir. O tarihten sonra da yeni fiyat listesi uygulanamaya başlar” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku