Vali Şimşek, her sağlıklı insanda bir engelli adayıdır

Doğuştan ya da sonradan engelli olan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırıp sosyal, kültürel ve ekonomik hayata katılmaları konusunda azami gayret gösterilmelidir. Unutulmamalıdır ki her sağlıklı insanda bir engelli adayıdır” dedi.

Vali Şimşek; “ Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanmalarına ilişkin çalışmalar yürütülmekte olup, bu kapsamda engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir. Engellilerimizin yaşadıkları sorunlar sadece kendileri ve ailelerinin değil tüm toplumun sorunudur. Doğuştan ya da sonradan engelli olan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırıp sosyal, kültürel ve ekonomik hayata katılmaları konusunda azami gayret gösterilmelidir. Unutulmamalıdır ki her sağlıklı insanda bir engelli adayıdır. Empati kurarak engelleri kaldırmak, engelli vatandaşlarımızın herkes gibi toplumsal hayata tam katılmalarını sağlamak, hepimizi yakından ilgilendiren sosyal bir sorumluluktur.  Bizler birbirimizi anladığımız her an, bir engeli daha yıkar ve yaşamı herkes için huzurlu kılarız. Yaşama sevinci ile hayata tutunan bütün engelli kardeşlerimizin sadece bir gün değil her gün yanındayız.  Bu bağlamda; devletimiz tarafından engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırma, sosyal, kültürel ve ekonomik hayata katılımlarını sağlamak, eğitim, sağlık, istihdam haklarına ait hizmetler, ailelerin desteklenmesi, bireylerin üretken duruma gelmeleri, yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması konularında birçok kanuni düzenleme hayata geçirilmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, engellerin farkına varıp hep birlikte engelleri kaldırmaya davet ediyor, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü bu konudaki bilinç ve hassasiyetin daha da artmasına vesile olması temennisiyle kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımıza, onların fedakâr ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vekil Uzkurt: Bu Millet Netenyahu'nun Kime...
Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Türkiye Büyük Millet Meclisinde Ak Parti grubu adına,...

Haberi Oku