Vali Koç, Traktöre binerek barbunya hasadı yaptı

Vali Koç, Traktöre binerek barbunya hasadı yaptı. Türkiye'de barbunya ihtiyacının yüzde 70'inin karşılandığı Niğde'de hasat başladı. Hasat sezonunun gelmesiyle her gün bir başka ürünün hasadını yaptıklarını belirten Koç, fasulye ve barbunyanın kent için önemli olduğunu söyledi.

Vali Koç, son zamanlarda yapılan çalışmalarla kentin fasulye ve barbunya üretiminde Türkiye birincisi olduğunu belirterek: “Bizler de her zaman bütün alanlarda olduğu gibi üreten çiftçilerimizin yanındayız. Devletimiz, hükümetimiz, gerek sulamayla gerek danışmanlıkla gerek prim destekleriyle gerek makine ekipman ve gerekse danışmanlık hizmetleriyle her zaman çiftçimizin yanında. Onları destekliyoruz. Çiftçilerimize hayırlı, bol kazançlı bir sezon diliyorum. Allah onları kazadan, beladan korusun. Onlar ürettikçe mutlu oluyoruz. Onlar ürettikçe ilimiz büyüyor. İlimiz büyüdükçe ülkemiz büyüyor."

Niğde'nin toprak yapısı ve ikliminin fasulye üretimine elverişli olduğuna dikkati çeken Koç, alternatif tarım ürünlerindeki üretimde ve fiyatlardaki dalgalanmaların çiftçileri barbunya ve fasulyeye yönelttiğini ifade etti.

Ovacık köyü muhtarı Veli Ertuğ da köyde yaklaşık 25 bin ton barbunya hasat edildiğini anlatarak, "Bu yıl verimde biraz düşüklük var ama hem beyaz fasulyede hem de barbunyada fiyatlar güzel. Girdiler biraz pahalı ama fiyat da güzel olduğu zaman çiftçimizin yüzü güldü." dedi.


 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku