Vali Koç, geçen yıla oranla ölümlü kaza oranları azaldı

Vali Mustafa Koç, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir ve İl Jandarma Komutanı Albay Nihat Özkök ile Ulukışla Emin gişelerinde ve Niğde-Kayseri yolunda bulunan uygulama noktasında trafik güvenliği farkındalık etkinliğine  katıldı. Etkinlikte sürücülere broşürler dağıtıldı, kolonya ve çikolata ikram edildi.

Vali Koç yaptığı açıklamada: "Bu denetimlerimiz daha çok trafik denetimleri hız limitlerine uyulması,  alkollü araç kullanılması, ehliyetsiz araç kullanılması ve şerit ihlali gibi alanlarda yoğunlaşmakta. Trafik şu müdürlüğümüzün sorumluluk alanında 2022 yılının ilk 9 ayına baktığımız zaman yaklaşık 175 bin araç kontrol edildi. 31 bin araca da  bu kurallara uymadıkları gerekçesiyle cezai işlem uygulandı. Bu denetimlerin olumlu neticesini biz istatistiklere baktığımız zaman değerlendirdiğimiz zaman görüyoruz geçen yılın aynı oranına göre kaza yerinde ölüm oranları yüzde 4.1 olarak düşmüş durumda. Devletimizin karayolunda trafik güvenliğini sağlaması adına belirlediği bütün kurallar yaptığı stratejiler eylemler hepsi vatandaşımızın bir tanesinin bile burnu kanamadan gidecekleri yerlere ulaşmaları, sevdiklerine ulaşmaları doğrultusunda bizim trafikte her yıl daha iyiye trafikte bir can bile kaybetmeye tahammülümüz yok ilkesi ve hedefleriyle arkadaşlarımız çalışmaya devam ediyor” dedi. 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku