Vali Koç, Annelerimiz her zaman baş tacımızdır

Vali Koç yayımladığı mesajında şunları söyledi; “ Her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü “Anneler Günü” olarak kutlanmaktadır. Merhametin, şefkatin ve sevginin tükenmez kaynağı olan annelik, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen dünyanın en güzel ve en yüce duygularından biridir. Üzerimizde ödenmez hakları bulunan, bizleri yetiştirmek için her türlü güçlüğe katlanan, karşılıksız sevgi, fedakârlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz annelerimiz her zaman baş tacımızdır. Bizlerden tek beklentisi sevgi ve saygı olan Annelerimize olan borcumuzu ne yaparsak yapalım asla ödeyemeyiz.

Peygamber Efendimiz: “Cennet, Anaların Ayakları Altındadır” Hadis-i Şerifi ile cenneti kazanmaya anneyi vesile kılmış ve böylelikle de yüce dinimizin kadına ve anneye verdiği değeri göstermiştir. Bugün bizlere düşen görev ise, Annelerimizi senede bir gün değil, ömrümüz boyunca sevgi ile kucaklamalı, dinimizin anneye ‘öf’ bile demeyi yasakladığını her zaman hatırlayarak gönüllerini hoş tutmalı ve hürmette kusur etmemeliyiz. Annelik, dünyada hiçbir şeyle kıyaslanamayacak en yüce bir duygudur. Karşılıksız ve şartsız sevgiye, fedakârlığa, insanı insan yapan tüm değerlere sahip annelik, en kutsal görevlerden biridir. Varlık sebebimiz, yüzümüze kondurulan ilk öpücük, başımızı okşayan ilk el, kulağımıza fısıldanan ilk sesin sahibi, geleceğimiz için gecesini gündüzüne katan annelerimiz, her yaşta insan için en güvenilir, en büyük güç kaynağıdır.

Milletimizin gelecekte var olabilmesi, nesillerin sağlıklı, şuurlu ve milli bir zihniyetle meselelere odaklanmaları öncelikle ailelerinden alacakları eğitime ve terbiyeye bağlı olacaktır. Bu itibarla, annelerimiz geleceğin hazırlayıcısı ve güzide mimarlarıdır. Bu duygularla, cennetle müjdelenen, baş tacımız, en değerli varlığımız olan annelerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, yüreği annelik hisleriyle dolu tüm kadınlarımızın “Anneler Günü’nü” kutluyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku