Üniversitenin Projesine TÜBİTAK 1071 Proje Desteği

Avrupa ve Japonya arasında bilimsel ve teknolojik iş birliğini geliştirmeyi amaçlayan bağımsız bir platform olan EIG CONCERT Japan kapsamında Japonya, Türkiye, Litvanya, Polonya, Almanya, Slovakya, Çekya, Macaristan, Norveç, İsviçre, İspanya, Bulgaristan ve Fransa'dan fonlayıcı kuruluşların katılımıyla oluşturulan "Düşük Maliyetli ve Temiz Enerji Olarak Sürdürülebilir Hidrojen Teknolojisi (Sustainable Hydrogen Technology as Affordable and Clean Energy)" başlıklı ortak iş birliği çağrısı için Norveç’ten Norwegian University of Science and Technology (NTNU), Japonya’dan Nagoya University (NU), Polonya’dan Silesian University of Technology (SUT), Türkiye’den Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NOHU) ve İspanya’dan CIEMAT (The Center for Energy, Environmental and Technological Research)’ın konsorsiyumunda önerilen “Risk Tabanlı Çok Disiplinli Yaklaşımlar İle Hibrit Yenilenebilir Enerjili Hidrojen İstasyonlarının Sürdürülebilir Olarak Geliştirilmesi ve Maliyet Azaltımı” (SUStainability Development and Cost-Reduction of Hybrid Renewable Energies Powered Hydrogen Stations by Risk-Based Multidisciplinary Approaches) isimli proje desteklenmeye hak kazanan 6 proje arasında yer aldı.

TÜBİTAK 1071- Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Arttırılmasına Yönelik Destek Programı hükümleri doğrultusunda desteklenen ve uluslararası çoklu iş birliği kapsamsındaki projenin Türkiye tarafında Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Gökçek’in yürütücü ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Şakir Dokuz’un araştırmacı olarak yer aldığı projede hibrit yenilenebilir enerji sistemleri ile hidrojen üretimi ve hidrojen yakıt istasyonlarının sosyal, ekonomik ve çevresel sürdürülebilirliğini etkileyebilecek belirsizliklerin analizi amaçlanıyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, uluslararası platformlarda destek almaya hak kazanan her projenin kendilerini memnun ettiğini ifade ederek üst üste gelen güzel haberlerin, yürütülen yoğun ve özverili akademik çalışmaların bir neticesi olduğunu ifade etti. Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu açıklamalarının sonunda, projede emeği geçenlere teşekkürlerini sunarak noktaladı.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku