Üniversiteden GreenMetric Sıralamasında Büyük Yükseliş

Avrupa’da sıralamasında ise 179. sırada yer Üniversitemiz Türkiye sıralamasında da 46. sırada yer alarak, Yerleşim ve Altyapı, Enerji ve İklim Değişikliği, Atık, Su, Ulaşım ve Eğitim ve Araştırma konularında Üniversitelerin değerlendirilerek sıralandığı “Greenmetric Dünya Üniversiteleri Sıralaması”nda, yerleşkelerde su kullanımının dikkate alındığı “Su” kategorisinde, kampüs ortamı ve altyapının değerlendirildiği “Yerleşim ve Altyapı” kategorisinde, üniversitelerin enerji kullanımı ve iklim değişikliği konularına gösterdiği ilgiyi ifade eden “Enerji ve İklim Değişikliği” alanında, sürdürülebilirlik konularının incelendiği “Eğitim ve Araştırma” alanında, kampüslerdeki ulaşım sistemlerinin incelendiği “Ulaşım” alanında ve atık arıtma ve geri dönüşüm faaliyetlerinin dikkate alındığı “Atık” alanında toplamda 4850 başarı puanı elde etti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Üniversitemizin yeşil doğaya önemli katkılar sunan çalışmalar yürüttüğünü ifade ederek bu çalışmaların açıklanan son veriler ile de desteklendiğini ve bu verilerin kendilerini oldukça motive ettiğini belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak bir sonraki hedeflerinin de daha üst sıralarda yer alarak yeşile değer katan çalışmalarının tüm coğrafyalarda farkındalık oluşturacak bir düzeye gelmek olduğunu söyledi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku