Üniversitede Bozok Akademi Konferans Gerçekleştirildi

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezimizde düzenlenen konferansa, Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, davetliler ve çok sayıda personelimiz katıldı.

Açılış konuşmaları ile başlayan program ilk konuşma Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ tarafından yapıldı. Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ konuşmasında, “Üniversitelerin temel hedefleri bulunuyor. Üniversiteler sürekli olarak kendisini geliştirmek ve yenilemek zorundalar. Üniversitelerimiz, Tematik, Araştırma ve İhtisas Üniversiteleri gibi bir  kategoriye ayrılmış durumdalar ve bu Üniversiteler stratejik hedeflerini de ihtisaslaşmak istedikleri alanla bağlantılı olarak yenileme ve geliştirme çabası içindeler. Yozgat Bozok Üniversitemiz de ihtisas Üniversitesi olarak kendisine sürekli gelişmeyi hedef edinmiş bir Üniversitedir” ifadelerine yer verirken açıklamalarını tüm emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ederek sonlandırdı.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ’ın ardından kürsüye çıkan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu ise açıklamalarına uzaktan eğitimin pandemi süreciyle birlikte eğitimciler için önemli bir can simidi olduğunu ifade ederek “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak bu süreçte almış olduğumuz hızlı tedbirler ile önemli bir yol kat ettik. Bu alanda bizden önce çalışmalar yapmış olan Üniversitelerden dahi iyi bir konuma geldiğimizi ifade etmeliyim” sözleri ile başladı.

Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu açıklamalarını “Bugün burada eğitim verecek olan hocamız Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney’e şimdiden teşekkür ediyorum. Eğitim alacak Üniversiteler arasında ilk bizi tercih ettiler. Karşılıklı bilgi alış verişi yapacağız. Biz de kısa bir süre içinde belli bir alanda ihtisaslaşma yoluna gideceğiz. Tüm katılımcılara verimli bir konferans temenni ediyorum” diyerek noktaladı.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney, “Uzaktan Eğitim Süreçleri Bağlamında Bozok Akademi” adlı konferans konuşmasına, Bozok Akademi ile ilgili genel bilgiler vererek başladı. Bozok Akademinin, herkese nitelikli öğrenme imkanı sunmayı amaçlayan çevrim içi bir ders platformu olduğunu aktaran Prof. Dr. Yücel Güney bu platformun, herhangi bir ön koşul olmadan herkesin ücretsiz katılarak bilgi, beceri ve tutum kazanabileceği çevrim içi dersleri içerdiğini söyledi.

İsteyen herkesin derse bir kez kayıt yaptırdıktan sonra dilediği zaman ders materyallerine erişebileceğini, belirli zamanlarda dilimlerinde Bozok Akademi dersleri gerçek öğretim elemanlarının rehberliğinde yürütüldüğünü ve bu zaman dilimleri içinde ders etkinlikleri başarıyla tamamlayan katılımcılara “Ders Tamamlama Belgesi” verildiğini de aktaran Prof. Dr. Yücel Güney’in, “Ders Tamamlama Belgeleri katılımcıların e-postalarına gönderilir ya da Öğrenme Yönetim Sistemi içinden katılımcıların indirebilmesi için elektronik olarak sunulur. Akademi platformu benzerlerinin aksine eşzamanlı ve eş zamansız iletişim araçlarıyla bir öğretim elemanı ile iletişim kurmaya olanak tanımaktadır. Akademi derslerinin materyallerinin büyük bir bölümü öğretim elemanları tarafından hazırlanmıştır. Dersler sürekli güncellenmektedir ve yeni dersler eklenmeye devam etmektedir” diyerek açıklamalarını sonlandırdı. Program gerçekleştirilen Soru-Cevap etkinliğinin ardından hediye takdimi ile son buldu.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Öztürk, Adalete erişimin güvencesi avukattır
Niğde Baro Başkanı ve Baroya kayıtlı Avukatlar, 5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanındaki...

Haberi Oku