Ulukışla'ya Anadolu Uluslararası Özel Endüstri Bölgesi kuruluyor

Cumhurbaşkanı kararıyla bazı üniversitelere bağlı fakültelerin kurulması ve bir fakültenin adının değiştirilmesinin yanı sıra Niğde'nin Ulukışla ilçesindeki alanın Anadolu Uluslararası Özel Endüstri Bölgesi olarak ilan edilmesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı fakültelerin kurulması ve bir fakültenin de adının değiştirilmesi ile Niğde'nin Ulukışla ilçesindeki alanın Anadolu Uluslararası Özel Endüstri Bölgesi olarak ilan edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararda, Niğde'nin Ulukışla ilçesinde bulunan ve ekli haritada sınırları gösterilen alanın Anadolu Uluslararası Özel Endüstri Bölgesi olarak ilan edilmesi de 4737 sayılı Endüstri Bölgeleri Kanunu'nun 4/Ç maddesi gereğince kararlaştırıldı.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ulukışla İlçe Belediyesi Ali Uğurlu; “Değerli hemşerilerim yaklaşık 7 aydır Fen İşleri Müdürlüğümüz, Harita mühendisimiz, inşaat mühendisimiz, belediye meclis üyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte sayın bakanımızı ziyaret ettik. Sayın Milletvekilimiz Cevahir Uzkurt Bey bu konuda çok mücadeleler verdi. Bizim amacımız Ulukışla’yı kalkındırmak, geliştirmek, işsize iş bulmaktır. Yani artık Ulukışla kabuğunu kırsın, gelecek nesillere daha güzel bir Ulukışla bırakmak için ilçemizde yapılacak olan bu projeye çok büyük emekler verdik. Ulukışla ilçemiz her şeyin en iyisini hak ediyor ve bizlerde bu kapsamda elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret gösteriyoruz. Bizlere desteklerini esirgemeyen Milletvekilimiz Cevahir Uzkurt’a teşekkür ederiz. Kimileri diyebilir yeni milletvekili oldu ne zaman destek oldu diyebilir. Bilindiği üzere kendisi önce Sanayi Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı yapmıştı. Bizim bu projeye başta Sayın cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Bakanımız Varank Bey, Milletvekilimiz Cevahir Uzkurt bey destek verdi. Ulukışla ilçemiz için çok büyük ve güzel bir proje, ilçemizi kalkındıracak, geliştirecek bir proje. Bu projeyle ilçemiz bambaşka bir ilçe olacak. Tren yollarıyla, oto yollarıyla ve coğrafi yeriyle çok ayrı bir yer. İnşallah yatırımcı kardeşlerimizde ilçemize çok hızlı bir şekilde yatırım yapacak. Ulukışla’mıza Anadolu Uluslararası Özel Endüstri Bölgesi hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Halk Bank Niğde Sanayi Şubesi Açıldı
Niğde Ata Sanayi’de Halk Bank Şubesi hizmet vermeye başladı.

Haberi Oku