Tekvando Turnuvası Başladı

Niğde Merkez Spor Salonunda düzenlenen grup müsabakaları 22-24 Nisan tarihleri arasında yapılacak. 11 ilden takımların yarışacağı turnuvada, ilimiz sporcularının hedefi ilk üçe girebilmek.

Niğde Dünya Spor Kulübü Antrenörü Orhan İnan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"2017 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı Niğde'yi pilot bölge olarak gördü. Niğde'de başarılı sonuçlar alınınca bakanlık bu organizasyonu Türkiye geneline yaydı. Ülkemiz genelinde 8 grupta müsabakalar oluyor. Her gruptan 10 veya 11 il katılıyor. Müsabakalara milli oyuncular giremiyor, alt yapıdan gelen sporcularımıza yönelik olarak yapılıyor, turnuva. 

22-24 Nisan çeyrek final müsabakaları şu anda başlamış durumda. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın amacı alttan gelen derece alan sporcularımızı, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'ne(TOHM) gönderiyor. Devlet bütün imkanları karşıyarak olimpiyatlara hazırlık yapılıyor. Sonuçta buradan çıkan çocuklar Türkiye'yi temsil eden sporcular olmuş oluyor. Tekvando grubumuz bizim için zorlu bir grup. 11 takım içerisinde ilk 6'ya giren takım halinde iller 12-15 Mayıs tarihlerinde yine Niğde'de yapılacak yarı final müsabakalarına katılacak. İlk üçe giren takımların finalleri de Konya'da yapılacak. 

Niğde'mizden 20 sporcu katılıyor. 10 erkek, 10 kız şeklinde. Ankara, Kayseri, Konya gibi şehirlerin arasında hedefimiz ilk 3'e girebilmek. Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanımız Metin Şahin ve Niğde İl Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İlker Ötgünlü beye çok teşekkür ediyorum."

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vekil Uzkurt: Bu Millet Netenyahu'nun Kime...
Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Türkiye Büyük Millet Meclisinde Ak Parti grubu adına,...

Haberi Oku