'Tarım Cebimde' mobil uygulamasına yeni modüller eklendi

Uygulama sayesinde, tarım sektöründeki üreticiler, birçok işleme tek bir tıkla erişebiliyor, daha önce Tarım ve Orman İl Müdürlüklerine giderek yapabildikleri hayvanlarının doğum/ölüm/düşen küpe bildirimleri gibi iş ve işlemleri uygulama üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Uygulama sayesinde üreticiler, daha önce hayvanlara ilişkin doğum, ölüm, düşen küpe bildirimleri ve ÇKS belgesi alma gibi Bakanlığın il ve ilçe müdürlüklerine giderek yapabildikleri iş ve işlemlerini akıllı cep telefonu uygulaması sayesinde gerçekleştirebiliyorlar.

Hem zamandan hem de maddi imkanlardan tasarrufu sağlayan mobil uygulamaya, ülke genelindeki çiftçiler yoğun ilgi gösteriyor. TarımCebimde mobil uygulaması, App Store, Google Play ve AppGalery mobil mağazalarından indirilebiliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğünün kendi personel ve iç kaynaklarıyla geliştirdiği uygulamada bugüne kadar "Bitkisel Üretim", "Hayvansal Üretim", "Desteklemeler", "e-Devlet Hizmetleri", "Destek Takvimi", “Eğitim ve Yayın" ile “Faydalı Bilgiler"  gibi ana başlıklarda hizmetler veriliyordu.

GÜNCELLEME İLE ÜÇ YENİ MODÜL EKLENDİ

Mobil uygulamada yapılan son güncelleme ile bugünden itibaren 2.0 versiyonu da hizmete sunuldu. Bu güncelleme ile “Balıkçılık", “Evcil Hayvanlar" ve “Kent Tarımı" modülleri de uygulamaya ilave edildi. Yeni versiyona eklenen “Evcil Hayvanlar" modülü üzerinden kullanıcılar, can dostlarına ilişkin veterinerleri tarafından işlenmiş aşılar dâhil tüm bilgilere erişebilecek ve mikroçipli ev hayvanı kaybolan kullanıcılar kayıp bildiriminde bulunabilecek. Mobil uygulama üzerinden kaybolduğu beyan edilen evcil hayvana ilişkin kayıp bildirimi, anında elektronik ortamlarda kaydedilecek. Herhangi bir sebeple kayıp bildirimi yapılan evcil hayvan, veterinere getirildiğinde de mikroçip bilgilerinde eşleşme yapılabilecek. “TarımCebimde"yi kullananlar, bugünden itibaren “Kent Tarımı" ile ilgili bilgilere de tek bir tuşla ulaşabilecek. Kent Tarımı, tüketim merkezleri dikkate alınarak, lojistik mesafelere bağlı maliyet artışları ve üretim kayıplarının minimize edilmesi, daha taze ve raf ömrü daha uzun ürünlerin, daha çevreci bir model ile üretilmesi ve tüketicilere ulaştırılmasını hedefliyor.

Bu alana ilgi dayan tüm vatandaşlar, Bakanlık tarafından verilen destekleri ve bunlara ne şekilde ulaşabileceklerini bu modül üzerinden takip edebilecek. Kullanımı hızla artan ve çiftçilerimiz tarafından ilgi odağı olma yolunda hızla ilerleyen “TarımCebimde" mobil uygulamasına “Orman", “Su" ve “Doğa" gibi konularda bilgi, duyuru, iş/işlemler içeren yeni modüllerin de kısa sürede eklenmesi için çalışmalar sürüyor. Böylece “TarımCebimde"nin, sadece çiftçilerin değil tüm vatandaşların kullanabileceği “Super App" tarzında bir uygulamaya dönüştürülmesi hedefleniyor. “TarımCebimde" mobil uygulaması; App Store, Google Play ve AppGalery mobil uygulama mağazalarından indirilebiliyor. 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku