Şoförler odasından tatile çıkacaklara uyarı

Sürücülerin mutlu bir bayram geçirmesini dileyen Kızıltan; “ Özellikle trafik yoğunluğunun arttığı tatilin ilk günü ve tatil dönüşü son gün araç kullanacak sürücülerin her zamankinden daha dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Topçu, can ve mal kayıpları yaşanabilecek kazalara sebebiyet vermemeleri için uykusuz, yorgun ve alkollü iken araç kullanmamalarını istedi.

Ramazan Bayramında yollarda olacak sürücüler için bir takım uyarılarda bulunan Kızıltan, "Kazalara araçlar değil, sürücüleri neden olur. Trafik kuralları uzun testler sonucu uygulanırlığı kabul edilmektedir. O nedenle hız limitlerinin aşılmaması ve limitlere kesinlikle uyulması can güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır. Sürücülerimiz yola trafiğin az olduğu saatlerde çıkmaya çalışsın. Asla yorgun ve uykusuz olarak yola çıkmayalım. Çünkü bayramlarda artan trafik kazaları herkesi derinden üzüyor. Bu acı bilançoya rağmen trafik kurallarına uyma konusunda yeterli hassasiyet gösterilmiyor. Kazalarda yaşanan yaralanma ve ölümleri ancak trafik kurallarına uyarak ve toplu taşıma araçlarını tercih ederek durdurabilir ve azaltabiliriz" dedi.

Uzun yola çıkacak sürücülerin, sıcaklardan da etkileneceğinden 2-3 saatte bir mola vermesi ve mola aralarında hafif egzersizlerle kan akışlarını hızlandırması gerektiğini ifade eden Kızıltan, aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip ve şerit ihlali yapmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Halk Bank Niğde Sanayi Şubesi Açıldı
Niğde Ata Sanayi’de Halk Bank Şubesi hizmet vermeye başladı.

Haberi Oku