Sağlık camiası tek kalem maaş istiyor

Puanların ve katsayıların karmaşıklığında bir ücret politikasından vazgeçilmesini talep etmektedirler. Ek zam yapılmasını, bayram ikramiyesinin verilmesini, nöbet ve diğer ödemelerin günümüz şartlarında bir anlam ifade edecek seviyeye gelmesini beklemektedirler” dedi.
Niğde Şube Başkanı Adnan Özer, sağlık çalışanlarının sorunlarına değindiği açıklamasında bu sorunların giderilmesi gerektiğini ve sağlık sektöründe hizmet veren çalışanların taleplerinin karşılanması gerektiğini savundu.
Depremzede sağlık çalışanlarının taleplerini de dinlediklerini aktaran Özer, idari izin, tayin ve geçici görevlendirme konusunda belli bir düzenleme ve çalışma başlatıldığını ifade etti.
“ŞANLI TARİHİMİZİN HER DÖNÜM NOKTASINDA SAĞLIK ÇALIŞANLARI VARDIR”
Başkan Adnan Özer, sağlık çalışanlarının vatanı için her şartta fedakârlıkta bulunmaktan asla geri durmadığını söyledi.
Özer, “14 Mart Tıp Bayramı Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane’de iki kule arasına dev bir Türk bayrağı asan Tıbbiyelilerin davranışı işgale tepki, milletine sevda ve vatanına bağlılığının bir yansımasıdır. Tıbbiyeliler bu ruhun kaynağından beslenmektedirler. Türk hekimi, her şartta vatanı için fedakârlıkta bulunmaktan asla geri durmamıştır.  Şanlı tarihimizin her dönüm noktasında mutlaka tıbbiyeliler, sağlık çalışanları vardır. Milletin derdi ile dertlenen, memleket için hiçbir görevden asla çekinmeyen ve üzerine düşeni fazlasıyla da yapan tüm sağlık camiası her türlü övgünün üstündedir” dedi.
“SAĞLIK ÇALIŞANLARI TALEPLERİNİN KARŞILANMASINI ARZULAMAKTADIRLAR”
Türk Sağlık-Sen Niğde Şube Başkanı Adnan Özer, sağlık çalışanlarının taleplerine de değindiği açıklamasında bu taleplerin karşılanması gerektiğini ifade etti.
Özer, “Tüm sağlık camiası; tek kalem maaş istemektedir. Puanların ve katsayıların karmaşıklığında bir ücret politikasından vazgeçilmesini talep etmektedirler. Ek zam yapılmasını, bayram ikramiyesinin verilmesini, nöbet ve diğer ödemelerin günümüz şartlarında bir anlam ifade edecek seviyeye gelmesini beklemektedirler. Taban, teşvik ve destek ödemelerinde makulün bulunması, alamayan veya çok az ücretlere mahkûm edilen çalışanlara haklarının teslimini arzulamaktadırlar. Şiddetten uzak, can güvenliğinden emin bir şekilde hizmet üretmeyi istemektedirler. Planlı bir istihdam politikası ile hem iş yükünün azaltılmasını hem de atama bekleyen yüzbinlerce sağlık çalışanının bu orduya katılmasını beklemektedir. Mobbing, ayrımcılık gibi asla kabul edilemeyecek uygulamaların sonlanmasını ve bunları yapan idarecilerin tespit edilir edilmez görevlerinden alınmasını talep etmektedirler. Üniversite hastanesinde görev yapan sağlık çalışanları tayin ve becayiş gibi temel haklarına kavuşmayı beklemektedirler. Kısacası çalışanlar daha iyi bir çalışma hayatı ve daha iyi sağlık hizmeti sunulması adına sorunlarının çözülmesini ve taleplerinin karşılanmasını arzulamaktadırlar” diye konuştu.
DEPREMZEDE SAĞLIK ÇALIŞANLARI UNUTULMADI
Depremden etkilenen illerdeki sağlık çalışanlarının problemlerinin de çözülmesi gerektiğini aktaran Özer, bu konuda görüşmelerin devam ettiğini belirtti.
Başkan Özer, “Burada bir paragraf da depremzede sağlık çalışanlarına açmak istiyoruz. Bunların dışında depremzede sağlık çalışanlarının mağduriyetleri ile ilgili de başvurularımızı ve görüşmelerimizi yaptık, kendilerinin taleplerini ilettik. İdari izin, tayin ve geçici görevlendirme konusunda belli bir düzenleme ve çalışma başlatıldı, fakat sunulan sağlık hizmetlerinin belli bir normalleşmeye girdiği şu dönemde bu talepler tam anlamıyla bir an önce karşılanmalıdır. Bu konuda çalışmalarımız ve g…

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku