Rektör Uslu, TRT Çukurova Radyosu'nun Canlı Yayın Konuğu Oldu

Depremde vefat eden tüm vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara şifa dilekleriyle açıklamalarına başlayan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Üniversitemizin depremin ilk anından itibaren kriz masası ve komisyon oluşturarak deprem bölgesine yardım ve destek hizmetlerini koordineli bir şekilde yürüttüğünü ifade etti. Rektör Uslu açıklamalarının devamında ise “Üniversitemiz depremin akabinde Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) açıklamasıyla Hatay Mustafa Kemal Üniversitesiyle eşleştirilmiştir. Bu kapsamda Hatay Mustafa Kemal Üniversitesiyle süreç içerisinde sürekli iletişim halinde olup ihtiyaçlar anlık ve dinamik olarak tespit edilmiştir. İlk etapta acil olarak Üniversiteye dört tır temel gıda, iki tır ise konteyner, çadır, ısıtma, giysi gibi yaşam ve barınma malzemeleri ulaştırılmıştır.” dedi.

Rektörlük üst yönetimiyle Bilgi İşlem, Sağlık, Kültür ve Spor ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlıklarından oluşan heyetin, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesini ziyaret ederek ihtiyaçları yerinde tespit ettiğini aktaran Rektör Uslu, bu ziyarette Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi yönetimiyle yapılan toplantı sonrası ivedilikle diğer destek faaliyetlerine de başlandığını belirtti.

Üniversite tarafından Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinin talebine göre öğretim elemanı görevlendirmesinin yapıldığını belirten Rektör Uslu, ayrıca 60 civarında öğrencinin Üniversitemizde öğrenimlerine devam ettiğini ve bu öğrencilere yemek ve barınma desteği verildiğini vurguladı. Rektörümüz Uslu bunların dışında Üniversitemizin tüm yerleşkelerinin depremin ilk anından itibaren güvenli toplanma alanı olarak depremzedelerimize ve şehrimizde güvenli yer arayan vatandaşlarımıza açıldığını ve yine barınma hizmeti ile günlük çorba ikramında bulunulduğunu ifade etti.

Üniversite personeline, kentte yaşayan vatandaşlara ve deprem bölgelerinden gelerek KYK yurtlarında ve konukevlerinde misafir olan depremzedelere psikososyal destek amaçlı etkinliklerin düzenlendiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, programın sonunda depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun temennisinde bulunarak açıklamalarını sonlandırdı.(NÖHÜ)

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku