Rek­tör TRT Çu­ku­ro­va Rad­yo­su­nun Ko­nu­ğu Oldu

Rek­tör Prof. Dr. Hasan Uslu bu­ra­da NİTAK (Niğde Tarım Kon­se­yi) ile il­gi­li de­tay­lı bil­gi­le­ri prog­ram din­le­yi­ci­le­ri ile pay­laş­tı. Rek­tö­rü­müz Prof. Dr. Hasan Uslu açık­la­ma­la­rı­na NİTAK’ın ku­ru­luş sü­re­cin­den bah­se­de­rek baş­la­dı. Tarım ve gıda sek­tö­rü­nün öne­mi­ne de de­ği­nen Rek­tö­rü­müz Prof. Dr. Hasan Uslu, “Tarım sek­tö­rü de en az sa­vun­ma sa­na­yi kadar önem­li bir hal almış du­rum­da­dır. Üni­ver­si­te ola­rak Niğde’nin po­tan­si­yel­li bir şehir ol­du­ğu­nun far­kın­da­yız. Bu po­tan­si­ye­lin dış pa­za­ra açıl­ma­sı için şeh­rin bir üst ku­ru­lu­şa ih­ti­ya­cı ol­du­ğu­nu be­lir­le­dik ve NİTAK’ı kur­duk” ifa­de­le­ri ile açık­la­ma­la­rı­nı sür­dür­dü.
Niğde Tarım Ça­lış­ta­yı ile il­gi­li de açık­la­ma­lar­da bu­lu­nan Rek­tö­rü­müz Prof. Dr. Hasan Uslu, bu ça­lış­tay ile çözüm bek­le­yen bir çok ko­nu­nun gün­de­me gel­di­ği­ni söy­le­ye­rek böl­ge­de ve­rim­li­li­ğin ar­tı­rıl­ma­sı ça­lış­ma­la­rı, ener­ji ala­nın­da­ki ça­lış­ma­lar, su­la­ma ile il­gi­li ça­lış­ma­lar ve bu ko­nu­lar­da­ki so­run­la­rın da de­ğer­len­di­ril­di­ği­ni ak­tar­dı.
Rek­tö­rü­müz Prof. Dr. Hasan Uslu ay­rı­ca Niğde’nin des­tek al­ma­sı için Niğde pro­to­ko­lü ile bir­lik­te gi­ri­şim­le­re baş­lan­dı­ğı­nı da bil­di­re­rek Niğde Tarım Kon­se­yi’nin, aynı im­kan­la­rı kul­la­na­rak Niğde’de sis­te­ma­tik ve doğru bir tarım po­li­ti­ka­sı ge­liş­ti­re­ce­ği­ne inan­dı­ğı­nı söy­le­di. Rek­tö­rü­müz Prof. Dr. Hasan Uslu açık­la­ma­la­rı­nın so­nun­da yakın bir za­man­da Niğde’de Elma Ça­lış­ta­yı’nın, Elma Fu­arı­nın ve Elma Fes­ti­va­li­nin ya­pı­la­ca­ğı­nın müj­de­si­ni verdi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku