Prof. Dr. Uzel, Niğde Kent Müzesi'ne Fikirleriyle Katkı Sunacak!

Niğde Belediyesi bünyesinde kurulacak olan Niğde Kent Müzesi komisyonunda bulunan Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Alper Lütfi Göncü, Adana’da bulunan Prof. Dr. İlter Uzel’i ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.

Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Alper Lütfi Göncü, Adana’da yaşayan Prof. Dr. İlter Uzel’den Niğde’ye kurulacak Kent Müzesi ile ilgili fikir alışverişinde bulundu. Ziyaret esnasında Adana’da Prof. Dr. İlter Uzel tarafından kurulan ve Türkiye’nin ilk diş hekimliği müzesi olan İlter Uzel Tıp ve Diş Hekimliği Müzesi, Adana Arkeoloji Müzesi ve Seyhan Belediyesi Prof. Dr. Metin Sözen Kudep Evi’ni gezerek buralardaki yapılan çalışmaları inceledi.

Kent müzesinin kuruluşunda kent müzeciliği, teşhir, anı evi gibi konularda Prof. Dr. İlter Uzel’in tecrübelerinden yararlanmak istediklerini belirten Göncü, “İlter Uzel Tıp ve Diş Hekimliği Müzesi’nin kurucusu hemşehrimiz Prof. Dr. İlter Uzel’in kurduğu müzeyi ve diğer müzeleri gezerek bilgiler aldık. Hemşehrimiz Prof. Dr. İlter Uzel’in tecrübelerinden faydalanmak istedik. Kendisini Niğde Kent Müzesi çalışmaları kapsamında ilimize davet ettik. Prof. Dr. İlter Uzel’i davetimize icabet edeceğini ifade etti. Önümüzdeki haftalarda Niğde’ye gelerek kurulmakta olan müzemizi ziyaret edecek. Prof. Dr. İlter Uzel’e bizimle paylaştığı bilgilerden ve misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Halk Bank Niğde Sanayi Şubesi Açıldı
Niğde Ata Sanayi’de Halk Bank Şubesi hizmet vermeye başladı.

Haberi Oku