Polis Teşkilatı 178 yaşında

Niğde İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir ve POMEM Müdürü Mehmet Kemal Arısoy’un Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Niğde Cumhuriyet meydanında düzenlenen törenin sona ermesiyle birlikte Niğde Derbent şehitliği ziyaret edildi. Şehitlikte Kuran’ı Kerim okundu dualar edilip şehit kabirlerine karanfil bırakıldı.

Polis teşkilatının 178. Kuruluş Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Şadırvan parkta sergi açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Niğde valisi Mustafa Koç; “devletimizin, milletimizin emrinde olan göz bebeği kurumlarından bir tanesi Emniyet Teşkilatımızın 178. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle polis haftası, polis günü olarak ilimizde gururla kutluyoruz” dedi.

Deprem bölgesinde polislerimiz kendi canını, canlarını bırakıp fedakarca çalıştıklarını belirten Vali Koç; “ İl emniyet müdürümüzün şahsında her kademede görev yapan emniyet mensuplarımızın ilimizin huzuru için, güvenliği için, vatandaşlarımızın güvenli bir ortamda yaşaması için, ilimizin trafikten her türlü asayiş olayına kadar başarılı bir şekilde vazife icra eden bütün emniyet teşkilatımızın bütün mensuplarının günlerini kutluyorum. Tabii emniyet teşkilatımız sadece kanunlarla kendisine verilmiş olan vazifeyi getirmekten öte, milletimizin bölünmez bütünlüğünden tutun, halkımızın, milletimizin yine güven içerisinde yaşamasından, ırzından, namusuna, malının ve canının güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Malumunuz olduğu üzere ben deprem bölgesinden geldim. Çok şeylere şahit olduk orada. Kendi çocuğunu başka illere nakledip, belki de kaybedip fedakârca çalışan polis arkadaşlarımıza şahit olduk. Yani kendisine her ortamda her durumda tevdi edilen resmi vazifenin ötesinde bu devlete, bu devlete bir gönül borcu olarak, fedakârca çalıştıklarına biz şahitlik ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Bu vesileyle de ben şehit olmuş bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, Gazilerimize rahmetli olanlara yine Allah'tan rahmet diliyorum. Hayatta olanlara sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Bütün emniyet teşkilatımızın polis gününü, polis haftasını tebrik ediyorum. Onlara kazasız, belasız, başarılı bir vazife geçirmelerini diliyorum” dedi.

Vali Mustafa Koç’un sergide yaptığı konuşmalardan sonra katılımcılar ve vatandaş şadırvan parkta açılan Polis haftası sergisini gezdiler.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku