OSB'ye Tekstil ürünleri için yatırım müjdesi

Niğde OSB’den yapılan açıklamalar kapsamında, “Niğde OSB Genişleme Sahası içerisine 200.535,94 m²lik sanayi parseli tekstil ürünleri için stratejik bir ürün olan Spandeks (Elestan) Üretim Tesisi kurmak üzere Migiteks Tekstil San. ve Tic. AŞ’ne ön tahsisi 10.11.2021 tarihinde Niğde OSB Yönetim Kurulunun hazır bulunduğu imza töreniyle yapıldı. Migiteks AŞ. 200 Milyon USD yatırım bedelli 100.000 m² kapalı alanlı fabrikasında 250 kişilik istihdam edecek. Ülkemizde yılda 100.000 ton tüketilen Spandeks (Elestan) ürününün 60.000 Tonu ithal edilmekte ve bu ithalat için 500 Milyon USD bedel yurt dışına ödenmektedir. Migiteks AŞ. tesis inşaatına hemen başlayarak 24 ayda tamamlayacağı 35.000 ton/yıl üretim kapasiteli Niğde OSB’ye yapacağı yatırım ile 300 Milyon USD ithalatı önleyerek ülkemiz ekonomisine ciddi katkı sağlayacaktır” denildi.

Migiboy Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Canpolat ve Başkan Vekili Uğur Canpolat’a Niğde OSB’yi tercih etmelerinden dolayı teşekkür ediyor, istihdamı ve katma değeri yüksek olan bu yatırımın İlimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku