Orhan güven tazeledi

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ında katıldığı genel kurul  İl Kültür Merkezi'nde düzenlendi.
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuşmasında Toplu sözleşmede, ek gösterge, üniversitedeki idari personelin yer değiştirmesi ve sözleşmeliler konusunun önemli olduğunu belirterek  , üniversitedeki idari personelin yer değiştirmesi konusunda belli bir aşamaya geldiklerini söyledi.

Yalçın, sözleşmeliler konusunu da önemli bir noktaya getirmek için gayret gösterdiklerini vurgulayarak, "Her kurum kendine göre bir istihdam alanı çiziyor 'bizim sözleşmemiz buna göre' diyerek, kamu dağılmış durumda. Kamuda bütünlük kaybolmuş durumda. Onun için kamuda asıl olan şey kadrolu istihdamdır. Sözleşme sadece bazı personelin temininde zorlandığınızda ruhsattır. İstiyoruz ki kadroyla bu iş neticelensin ve kamuda çalışma barışı sağlansın." diye konuştu.

AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin de yılbaşına kadar sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi ve EYT ile ilgili sorunları halledeceklerini ifade etti.

Kovid-19 döneminde başlayıp, Rusya-Ukrayna savaşıyla devam eden ve herkesin cebine etki eden sorunlarla karşı karşıya olduklarına dikkati çeken Gültekin, "Bunun da farkındayız. Sayın Cumhurbaşkanımız da ifade ediyor. Elimizden geldiğince de bunları iyileştirmek adına adımlar atıldı. Yine yılbaşında sizleri, memurlarımızı, öğretmenlerimizi ezdirmemek adına gerekli çalışmalar yapılacaktır. Buna da inancımız tam." ifadelerini kullandı.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku