Okullar 16 Haziran'da kapanacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların kapatılma tarihi açıkladı. 16 Haziran'da okulların kapanacağını belirten Özer, uzatma yapılmadığını söyledi.

Deprem bölgesindeki telafi eğitim programının 1 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında yapılacağını açıklayan Bakan Özer, 'Öğrenciler illa eğitim aldıkları lokasyonda değil istedikleri ilde bu eğitimi alabilecek' dedi.

Deprem bölgesine geri dönüşler devam ettiğini de paylaşan Özer, 82 bin 560 öğrenci geri dönüş yaptığını söyledi. "Türkiye'de okullaşma oranlarıyla ilgili problemler vardı" diyen Bakan Özer, 'Okullaşma oranı yüzde 50'nin altındaydı. Son 20 yılda bunların iyileştirilmesi için hamleler yapıldı. 20 yılda okul öncesi eğitim yüzde 99,9'a ulaştı. Yüzde 44 olan lisede okullaşma oranı yüzde 99,12'ye yükseldi.' açıklamasını yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Özer: "Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur oylamasının ertesi günü olan 29 Mayıs'ta okullarımızı eğitim öğretime hazırlamak için bir gün ara vereceğiz. Öğretmenlerimiz de idari izinli sayılacak" dedi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku