Okuldaki ‘Güvenilir Manav'da dürüstlüğü öğreniyorlar

Fatma ve Mehmet Karaca İmam Hatip Ortaokulu’nda değerler eğitimi kapsamında öğretmen ve öğrencilerin oluşturduğu Güvenilir Manav Projesi kapsamında öğrenciler Güvenilir Manav ile kasiyer ve sorumlu olmadan, alışverişlerini kumbaraya para atarak yapıp dürüstlük ve güvenilirlik bilinci kazanıyor.

Öğrenciler, her gün hazırlanan meyveleri, kasiyer veya sorumlu olmadan satın alıp tüketiyor, dürüst ve güvenilir olmanın gururunu yaşıyor. Teneffüslerde sevdikleri meyveleri almak için sıraya giren öğrenciler uygulamanın kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek kimse olmadan vicdanları ile kendi aralarında kurdukları bağ ile alışveriş yapıyorlar.

Fatma ve Mehmet Karaca İmam Hatip Ortaokulu olarak burada çocukların eğitimlerini alırken bir taraftan da değerler eğitimi uygulamaya çalıştıklarını ifade eden okul öğretmenleri, “manavda satıcımız yok istedikleri ürünleri gördükleri etiket üzerinden alıp paralarını ödüyor para üstlerini alıyor. Geleceğimiz olan çocuklara değerlerimizi öğretmek adına okulumuzda böyle bir çalışma yaptık" şeklinde konuştular.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku