Öğretmenler için 3 bin 553 fidan toprakla buluşturuldu

Niğde Belediyesi Kent Ormanı arkasında Belediye tarafından oluşturulan Öğretmenler Hatıra Ormanına katılımcılar tarafından 3 bin 553 fidan toprakla buluşturuldu.

Öğretmenler Hatıra Ormanında Öğretmenler günü münasebetiyle düzenlenen fidan dikimi etkinliğinde konuşan Vali Mustafa Koç; “24 Kasım öğretmenler günü sembolik bir gün, çünkü bugün Gazi Mustafa kemal Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verildiği, millet mekteplerinin açıldığı ve bugün kullandığımız alfabenin kabul edilişinin yıldönümü. Ama öğretmenlerimiz bizim her zaman ve her gün baş tacı yaptığımız çalışma arkadaşlarımız. İnsan hizmet eden her meslek kutsaldır ama her mesleği yetiştiren de öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimiz yaptıkları bu görevin kutsallığın bilincilerdir. Son dört yıl içerisinde Niğde belediyemizin hizmete açtığı ve gelenek haline getirdiği Hatıra ormanına 12 bin 800 fidan toprakla buluşturulmuş. Bugünde yaklaşık 3 bin 553 tane fidan toprakla buluşturuldu. Bu hassas davranışından dolayı belediye Başkanına ve çalışma arkadaşlarına tüm öğretmenlerimiz adına teşekkür ederiz. Burada dikilen fidanlar üzerine titrediğimiz çocuklarımızla birlikte büyüyeceklerdir. Öncelikle ülkemize ve Niğde’mize nefes olacaktır” dedi.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “2019 yılından itibaren Niğde belediyesi olarak öğretmenlerimize böyle bir hediye vermek istedik. Daha öncesinde de böyle farklı hediyeler verilebiliyordu ama hiçbiri böyle kalıcı olmuyordu. 4 yıldır öğretmenlerimiz adına kalıcı bir orman oluşturuyoruz. Her öğretmenimiz adına da her yıl bir fidanı toprakla buluşturuyoruz. Bugün Öğretmenlerimiz için hatıra ormanımıza 3 bin 553 fidanı toprakla buluşturduk. Öğretmenlik çok kutsal bir görev ve kutsal bir vazife. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’te söylediği gibi ‘‘ Gelecek Gençlerin, Gençler ise öğretmenlerin eseridir’’. Geleceği şekillendiren öğretmenlerimiz adına aslında ne yapsak azdır. Hepimiz öğretmenlerimize minnettarız. Bugün buralardaysak öğretmenlerimize minnet borçluyuz. Hepimizin üstünde emekleri çok fazla. Özellikle gelecek nesillerinde yetişmesinde ülkemize, vatanına, milletine bağlı gençlerin yetişmesi tamamen öğretmenlerimizin elinde. Öğretmenlerimizin sayesinde, inşallah biz gelecekten ümitleyiz’’ diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Niğde Belediyesi tarafından oluşturulan Öğretmenler Hatıra Ormanına katılımcılar tarafından fidanlar dikildi.


 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku