Öğrencilere Yapılan Günlük Ödemeler yüzde 33 Oranında Arttırıldı

1 Nisan itibarıyla kurumca düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılan lise ve altı örgün eğitime devam eden katılımcılar hariç herhangi bir öğrencilik statüsündeki katılımcılara, iş arayan statüsündeki katılımcılar için belirlenen tutar olan 327 lira 18 kuruş ödeme yapılacak.

Yapılan artışla birlikte öğrencilere günlük 245 lira olan ödeme tutarı yüzde 33 artarak 327 liraya yükseltilmiş oldu. Bu tutarın işbaşı eğitim programına 26 gün tam katılım sağlanması halinde öğrencilere 8 bin 506 lira 68 kuruş ödeme yapılacak.

Öğrencilerin yanı sıra kursiyerler de ödemeden yararlanacak. Kursiyerlerin öğrenci olmaması durumunda günlük 327 lira 18 kuruş ödeme yapılacak. Kursiyerin öğrenci olması durumunda ise ödeme tutarı günlük 245,38 TL olarak belirlendi. Ayrıca işsizlik ödeneği alan kursiyerler de günlük 163,60 TL ödeme alacak. İŞKUR tarafından yapılan açıklamada, yapılan günlük ödeme artışının, işbaşı eğitim programına katılan öğrencilerin ekonomik durumunu iyileştirmeye yönelik bir adım olduğu belirtildi. Bu artış sayesinde öğrencilerin işbaşı eğitim programına daha motive bir şekilde katılmaları ve başarılı olmaları hedefleniyor. Öğrencilerin ve kursiyerlerin ekonomik durumlarını iyileştirmeye yönelik yapılan bu adım, gelecekte iş hayatında daha başarılı bireylerin yetişmesine de katkı sağlayacak. Yapılan ödeme artışı, öğrencilerin iş hayatına hazırlanmalarına destek olacak ve işbaşı eğitim programına daha fazla katılım sağlanmasına yardımcı olacak.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku