Öğrenci yurdunda deprem tatbikatı yapıldı

Senaryo gereği depreme yakalanan Öğrenciler Çök-Kapan-Tutun hareketinin ardından yurt binalarını tahliye etti.

Toplanma alanında açıklamada bulunan Niğde Valisi Mustafa Koç, "Depreme her zaman hazırlıklı olmalıyız. Allah gerçeğini göstermesin”  dedi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi merkez kampüsteki Ömer Halisdemir Yurdunda düzenlenen tatbikata, Vali Mustafa Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Nihat Özkök, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, AFAD İl Müdürü Selami Kılıçel, Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü, Türk Kızılayı Niğde Şube Başkanı Kemal Gençoğlu ve öğrenciler katıldı.

Senaryo gereği oda, kantin ve koridorlarda depreme yakalanan öğrenciler, siren çalmasıyla "çök-kapan-tutun" hareketi yaptı, ikinci sirenin çalmasıyla binadan tahliye edildi.

Vali Mustafa Koç, İçişleri Bakanlığı tarafından olası bir deprem anında kurumların ortak çalışma kabiliyetini arttırmak, afete dirençli bir toplum oluşturabilmek için 2022 yılının Afet Tatbikat Yılı ilan edildiğini söyledi. Vali Koç, şunları kaydetti: "İlimizde Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı 9 yurdumuzda toplam 10 bin 444 öğrenci, personel ve çalışma arkadaşlarımızın katılımıyla başarılı bir tatbikat gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz, vatandaşlarımız bilinç, duyarlılık kazandı. Her zaman afete hazır olmalıyız. Afet değil, deprem değil. tedbirsizlik ve bilinçsizlik öldürür."

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku