Niğde'yi Geçmişi ve Geleceğiyle Sanal Dünya'da Yaşatıyorlar!

Niğde-Nahita facebook grubu, Niğde ve Türkiye ile ilgili önemli bilgileri kaynak belirterek kişilik haklarına saygı duyarak Niğdelilerle paylaşan facebookda nadir görünecek kalitede guruplardan birisi.

Grubu İsmet Kocabaş, Dr. Aydın Sinal, Dr. Lütfi Dokuzoğlu, Nebahat Posluk ve Aynur Yağmuroğlu Tetik yönetiyor. İsmet Kocabaş, Nebahat Posluk ve Aynur Yağmuroğlu emekli öğretmen, Dr. Aydın Sinal Almanya'da yaşayan Niğde'nin önemli değerlerinden biri ve Lütfi Dokuzoğlu ise Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun bir doktor. Grubun üyelerini dikkatli seçen ve fake hesapların grupta olmasına izin vermeyen, yayıncılık haklarına riayet eden gerçek Niğde sevdalılarının yönettiği bu gruptaki paylaşımlarda oldukça dikkat çekici.

Grup yöneticisi İsmet Kocabaş, “Pandemi nedeniyle neredeyse sosyal hayatın yok olduğu evlere kapandığımız bir dönemi hep beraber yaşıyoruz. Yaz aylarında biraz sokağa çıkıyor olsak bile belli çerçevelerde evlere de kapanmak zorunda kalıyoruz. İşte bu noktada insanlar sevdiklerinden özellikle çocukluklarını yaşadıkları şehirlerden uzak olanlar oralarla ve çocuklarına dair anıları hatıraları yaşamak ve yaşatmak istiyor. Günümüzde de bunu en etkili bir şekilde yapacak olan mecra facebook. Bizde çocukluğumuzun geçtiği Niğde’yi tanıtmak, eskiden kalan kültürümüzü hem tekrar hatırlamak gelecek nesillere aktarmak için bu grubu kurduk. Grupta paylaştığımız her bilgiyi kaynağa bağlayarak doğru aktarma hassasiyeti taşıyoruz.” dedi.

Niğde-Nahita facebook grubunun sadece tarih ve kültürel yönden geçmişi mazi-hal-istikbal üzerine yazılar, resimler, yorumlar, varsa bir hatırası veya resimi paylaşacak kullanıcılara açık olduğunu belirten İsmet Kocabaş, “Niğde-Nahita facebook grubu hurafelere, kulaktan duyma dedikodulara, yalan-yanlış bilgilere asla yer vermeyen yapılan her paylaşımı dikkatlice kontrol eden bir gruptur. Genel ahlak kurallarına uygun olmayan, rahatsız edici, hakaret ya da rencide edici yorumların yapılmasına izin vermediğimiz gibi grupta Türkçe’mizi doğru kullanmaya özen gösterilmesi konusunda da hassasiyetli davranıyoruz. Ülkemizin ve Niğdemizin değerlerini takipçilerimizle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku