Niğdeli Rukiye'ye Umut Ol!

Kızı, Rukiye Erva Nam’ın 27 aydır lösemi tedavisi gördüğünü belirten Baba Murat Nam "27 ay sonra hastalığı tekrar nüksetti. Şuanda Ankara Şehir Hastanesi Çocuk Hastanesi bölümünde yoğun bakımda yatıyor. Kemoterapi sürecinden sonra tekrardan ilik nakli olması gerekiyor. Buradaki doktorlarımız Rukiye’nin sağlığındaki duruma göre kızımıza uygun protokolleri uyguluyorlar. Kısa ve ağır bir kemoterapi ile ilik nakline gidilmesi düşünülüyor. Donör bulunamazsa uzun süreli kemoterapi sonucunda kemik iliği nakline gidilebilir. Bu ağır ve uzun bir süreç. Ben Niğdeli hemşehrilerimizden ve Türkiye’nin değişik şehirlerinde yaşayan tüm vatandaşlarımızdan kızım Rukiye ve diğer ilik bekleyen hastalar için umut olmalarını bekliyorum. Üç tüp kan ile şifa arayan tüm hastalara umut olabiliriz." dedi.

Rukiye Erva’nın babası Murat Nam, "18-50 yaş arasında, daha önce hepatit/ AIDS gibi kana bağlı bir hastalık geçirmemiş herkesin, kan grubu fark etmeksizin Kan Bağış Merkezleri'ne giderek 'İlik nakli için gönüllü donör olmak istiyorum veya kök hücre bağışında bulunmak istiyorum.' demesi yeterli olacaktır. Aç ya da tok karnına gitmeniz, ilaç kullanıyor olmanız kan vermenizi engelleyecek bir durum değildir." dedi. Baba Murat Nam ve Eşi Şeyma Dönmez Nam, "gönüllü donörlük bu tür hastalar için önemli bir destek ve umuttur. Gönüllülerin vereceği 3 tüp kan Sağlık Bakanlığı bünyesinde bulunan Türkök’e bilgileri gidiyor orada kızımız Rukiye’ye uygun olan var mı yok mu uygunluğuna bakılıyor. Kızımızın bir an önce sağlığına kavuşmasını istiyoruz" dediler.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku