Niğde'de3 bin 76 aileye 55 milyonTL engelli evde bakım ücreti ödendi

Engelli vatandaşların Engelli Evde Bakım Ücretinden yararlanılabilmesi için birtakım şartları taşıması gerektiğini dile getiren Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca; “Engellinin Devlet Hastanesi’nden Engelli sağlık Kurulu Raporunu alması, raporun en az yüzde 50 ve üzeri olması ve ağır engelli kısmının evet olması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Evde Bakım Ücreti bağlanan kişilerin her türlü değişikliği Evde Bakım Ücreti bağlanırken yapılan sözleşme gereği kuruma bildirmekle yükümlü olduğuna dikkat çeken Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Koca, konuşmasına devamla şunları söyledi: “Yapılan bu sözleşmede bakım hizmeti veren kişinin uyması gereken kurallar yer almaktadır. Bu kurallara uymadığı takdirde yapılan tüm ödemelerin bakıcı tarafından ödeneceği taahhüt etmektedir. Sözleşmeye uyulduğu takdirde geri ödeme alınma durumu olmayacaktır.

Evde Bakım alan kişilerin gelir durumunu etkileyen değişiklikleri (Gelirlerinin artması, vefat,) 3 ay içerisinde bildirilmediği takdirde gelir sınırının aşılması durumunda geri ödeme alınır. Geri ödeme hesaplanırken Engelli Evde Bakım Ücreti alan bakıcının gelir ölçütünün aşıldığı ilk tarih belirlenir. 

Bu kapsamda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak 2020 yılı içerisinde3 Bin 76 Kişiye 55 milyon TL engelli evde bakım ücretleri ödendi” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku