Niğde'de üniversite tanıtım fuarı yapılacak

Amasya, Elazığ, Erzincan, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Malatya, Sivas, Tokat ve Yozgat illerimizde bulunan üniversitenin katılımıyla kurulan ve dönem başkanlığı Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından yürütülen Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB), 2023 yılı Mayıs ayı içeresinde 11 ilde Üniversite Tanıtım Fuarları düzenleyecek.

NİĞDE’DE 8 MAYIS’TA YAPILACAK

Anadolu Üniversiteler Birliği tarafından yapılacak Üniversite Tanıtım Fuarları 5 – 26 Mayıs tarihleri arasında 11 ilde gerçekleştirilecek. 5 Mayıs’ta Kayseri’de başlayacak olan tanıtım fuarları Niğde’de 8 Mayıs 2023 Pazartesi günü saat 10.00’da Niğde Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Meydanında gerçekleştirilecek. Üniversite Tanıtım Fuarları araştırma, eğitim-öğretim ve bilgi paylaşımı gibi birçok konuda işbirliği yapılması, tecrübe ve kapasitelerin ortak kullanılması gibi amaçlarla, 2021 yılında kurulan ve bu kapsamda faaliyetlerine devam eden AÜB, üniversite sınavına gerecek öğrencilerin üniversiteleri tanımalarına ve doğru tercihler yapabilmelerine katkı sağlamak amacıyla düzenleniyor.

AÜB BÜNYESİNDE 15 ÜNİVERSİTE VAR

Anadolu Üniversiteler Birliği bünyesinde toplam 15 üniversitenin bulunduğunu belirten AÜB Dönem Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kul, Anadolu Üniversiteler Birliği bünyesinde, Abdullah Gül Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi olmak üzere toplam 15 üniversitenin yer aldığını söyledi.

11 İLİMİZDE 15 ÜNİVERSİTEMİZİ BULUŞTURACAĞIZ

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü ve Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kul gerçekleştirilecek olan fuarlara ilişkin bir açıklama yaptı. Kul, fuarlar kapsamında 11 ilde 15 üniversiteyi gençlerle buluşturacaklarını belirterek, doğru ve tutarlı tercihler yapmalarına katsı sağlayacağız dedi. Dönem Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kul açıklamasının devamında, “Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) olarak 2 yıldır üniversite tanıtım fuarları düzenliyoruz. Ülkemizde bu tür tercih fuarları genellikle büyük şehirlerde düzenleniyor. Dolayısıyla küçük illerde yaşayan üniversite adayı gençlerimiz maalesef bu imkânlardan yeterince faydalanamıyor. Anadolu Üniversiteler Birliği olarak bu yıl Mayıs ayı içerisinde 11 ilimizde 15 üniversitemizi gençlerimizle buluşturacağız Bu organizasyon Üniversite adayı gençlerimizin üniversitelerimizi daha yakından tanıyabilmelerine, merak ettikleri tüm konuları stantlarda görevli akademik ve idari personelimize doğrudan sorarak kaynağında doğru ve güncel bilgi alabilmelerie, aldıkları bu bilgiler ışığında daha doğru ve tutarlı tercihler yapabilmelerine önemli katkı sağlayacaktır. Ayrıca üniversitelerimize de kendilerini tanıtma imkanı ve ortamı sağlamış olacağız.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku