Niğde'de kayısı ağaçlarını don vurdu

Niğde genelinde Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından, Niğde merkez, ilçe, kasaba ve köylerinde 29-31 Mart 2023 tarihlerinde hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi nedeniyle meyve ağaçlarında don zararının ön tespiti yapıldı.

KAYISI VE ARMUTTA ZARAR YÜZDE 90

Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerin yaptıkları incelemeler neticesinde meyve ağaçlarından kayısı ve armut ağaçlarında yüzde 90-95, erikte yüzde 50-60, şeftalilerde yüzde 10-15 oranında dona bağlı zarar olduğu tespit edilirken, elma, kiraz ve ceviz ağaçlarında ve üzüm bağlarında uyanma olmadığı için her herhangi bir zararın olmadığı tespit edildi. Ekiplerin Niğde’de genelinde meyve ağaçlarında dona bağlı zarar tespit çalışmalarını belirli aralıklarla sürdüreceği öğrenildi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku