NIĞDE'DE İSTİHDAMA YÖNELIK BÜYÜK YATIRIM

10.000 KİŞİLİK İSTİHDAM HEDEFLENİYOR

Çevreye duyarlı, sürdürülebilir sanayi ve döngüsel ekonomi alanları oluşturulması hedefi ile yola çıkan Niğde 2. Organize Sanayi Bölgesinde 145 sanayi parseli bulunmakta olup 10.000 kişilik istihdam hedefleniyor.

ALTYAPI İHALESI YAPILDI

Niğde II. Organize Sanayi Bölgesi alanına ait altyapı (yol, içme suyu, kanalizasyon, yağmursuyu ve YG-AG elektrik şebekesi) yapım işinin sözleşmesi imzalanarak yer teslimi yapıldı. 269.900.684,06 TL bedel ile ihalesi yapılan iş 2024 yılının sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Niğde II. Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı ve üstyapısının tamamlanarak yatırıma hazır hale gelmesi ile Niğde’de maden sektörü başta olmak üzere diğer sanayi kollarının gelişmesinin yanında, kentin ekonomik ve teknolojik gelişimine de bir ivme kazandıracağı öngörülüyor.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde II. Organize Sanayi Bölgesi alanına ait altyapı (yol, içme suyu, kanalizasyon, yağmursuyu ve YG-AG elektrik şebekesi) yapım işinin sözleşmesi imzalanarak yer teslimi yapıldığını söyleyerek 269.900.684,06 TL bedel ile ihalesi yapılan işin 2024 yılı sonunda tamamlanması hedeflendiğini belirtti. Başkan Özdemir; “Seçim döneminde, kapısını çaldığımız, elini sıktığımız, gönlüne girdiğimiz tüm hemşerilerimize sözünü verdiğimiz Niğde 2. OSB’nin altyapı ihalesi yapıldı, Hamdolsun projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Kurulacak 2. OSB’mizin şehrimize istihdam ve üretim tedariki açısından çok büyük katkıları olacak.” dedi.

AVANTAJLI BİR KONUMDA YAPILIYOR

İlimizin kalkınmasında ve istihdamın artmasında çok büyük katkısı olacak olan Niğde 2.OSB alanının Niğde-Kayseri Karayolu üzerinde olması, çevresel faktörler açısından şehir merkezine etkisinin az olacak olması, alanın hemen yanında Hüyük Tren İstasyonu’nun (indirme-yükleme) olması, Katı atık depolama tesisinin 25 km mesafede ve yapılacak olan Andaval tren yükleme merkezinin 15 km, Niğde garının 29 km, Adana-Ankara Otobanının Niğde Doğu çıkışına 16 km, Mersin limanına 214 km, Nevşehir Kapadokya Havalimanı’nın 111 km, Kayseri Havalimanına 100 km mesafede olması gibi birçok konum avantajı bulunuyor. Başkan Özdemir” Tüm bu avantajlar göz önüne alındığında, Niğde 2. Organize Sanayi Bölgesi ile tarım ve maden sektörünün gelişmesinin yanı sıra ekonomik ve teknolojik açıdan da ilimizin kalkınmasına hız kazandıracağını ifade ederken Anadolu’nun parlayan yıldızı Niğde’miz sanayi alanında da çok iyi konuma gelecektir. Niğde'mizi hak ettiği konuma getirmek için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. "dedi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vekil Uzkurt: Bu Millet Netenyahu'nun Kime...
Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Türkiye Büyük Millet Meclisinde Ak Parti grubu adına,...

Haberi Oku