Niğde'de buğday rekoltesi geçen yıla oranla yüzde 20 arttı

Niğde Valisi Mustafa Koç yaptığı açıklamada; 2022 üretim sezonu iklime bağlı yağışlar nedeniyle üretimin arttığını belirterek hem hububat verimlerinin hem de hububat fiyatların bu yıl için çiftçilerin yüzlerinin güldüğünü ve üreticilerin emeklerin boşa gitmediğini belirtti.

Vali Mustafa Koç, İlimiz Merkez İlçe Ovacık Köyünde hasat yapan çiftçileri ziyaret ederek, bereketli bir hasat geçirmelerini diledi. Biçerdövere binerek buğday hasadı yapan Vali Mustafa Koç, Niğde'nin tarımıyla öne çıkan bir il olduğunu ifade etti. İlimizde ürün çeşitliliğinin fazla olduğunu belirten Vali Mustafa Koç, buğdayda da bölgesel olarak hasadın devam ettiğini dile getirdi.

Vali Mustafa Koç, ilimizde yaklaşık 1 milyon dekar alanda hububat üretimi yapıldığını aktararak şunları kaydetti: "Hububatta bu sene verim çok güzel. Geçen seneye göre yaklaşık yüzde 20'lik artışla bu yıl 400 bin ton buğday rekoltesi bekliyoruz. Fiyatların oluşumu konusunda Cumhurbaşkanımıza ve bakanlarımıza teşekkür ediyoruz. Çiftçilerimizle de görüştük, fiyattan gayet memnunlar. Fiyat beklentileri karşıladı. Çiftçilerimize kazasız belasız hasat diliyoruz."

Salgın sürecinin tarımın stratejik önemini bir kez daha ortaya çıkardığına dikkati çeken Vali Mustafa Koç, bundan dolayı ilimizde üretimi, üretim alanını ve ürün çeşitliliğinin artırılması noktasında çalışmalar yaparak çiftçilere gerekli desteği verdiklerini söyledi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku