Niğde'de 2 bin 500 fidan toprakla buluştu

Milli Ağaçlandırma etkinliğinde konuşan Niğde Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar; “Milli Ağaçlandırma Günü” ile; Ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik ederek toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi yeniden oluşturmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevre değerlerini korumak, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, toplumun çevreye olan duyarlılığına katkı sağlamak hedeflenmiştir. Kısacası yaşam kaynağımız olan hava, su, toprak ve bunları oluşturan güzellikleri korumak hedeflenmiştir. 
Ormanların, küresel ısınmayı engelleme, kirli havayı süzme, iklimi düzenleme, yağışları çoğaltma, su kaynaklarını koruma, bataklıkları kurutma, erozyon, sel ve taşkınları önleme, gürültü kirliliğini azaltma, rüzgarın şiddetini hafifletme gibi birçok noktadaki öneminin yanı sıra yaban hayatını ve hayvan çeşitliliğini muhafaza etme, tarım ve hayvancılığa imkan verme, turizmi geliştirme, insanların ruh dinginliğini ve beden sağlığını artırma gibi işlevleri de dikkate alındığında bu günün önemi daha iyi anlaşılacaktır. Özellikle iklim değişikliğinin belirgin bir şekilde hissedildiği günümüzde ağaçlandırma çok daha önemli hale gelmiştir. 
Ülkemiz ağaçlandırma çalışmaları yönünden Avrupa’da 1. Dünyada ise 4. Sırada, Orman varlığını artırmada Avrupa’da 1. Dünyada ise 6. Sırada yer almaktadır. Son 20 yılda Ülke yüzölçümüne oranla sahip olduğu orman varlığı yönünden ise 46. sıradan 27. sıraya yükselmiştir. Orman yangınlarıyla mücadele konusunda da Akdeniz iklim kuşağında bulunan en başarılı ülke konumundadır. 2023 hedefimiz ise %29,4 olan orman varlığı oranını %30’a, dikilen fidan sayısını da 5,5 milyardan 7 milyara çıkarmaktır. Ülke genel alan toplamının %29,4’ü Ormanlarla kaplıyken ilimiz yüzölçümünün %9 ormanlarla kaplıdır. İlimiz orman varlığının artırılması için her yıl düzenli olarak ağaçlandırma çalışmalarına devam edilmektedir.  Bu kapsamda 2022 yılında etkinlikler Ülkemiz genelinde 81 ilde ve 922 ilçede Geleceğe nefes olmak için eşzamanlı olarak düzenlenmiş olup, İlimizde de İl Merkezimiz ve 5 ilçemizde olmak üzere 6 ayrı noktada etkinliğimiz eşzamanlı olarak gerçekleşmiştir. Etkinlik kapsamında İlimiz merkezinde 2 bin 500, İlçelerde 500’er adet olmak üzere toplam 5 bin adet fidan toprakla buluşturulmuştur. 500 Adet fidan ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtılmıştır” dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Öztürk, Adalete erişimin güvencesi avukattır
Niğde Baro Başkanı ve Baroya kayıtlı Avukatlar, 5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanındaki...

Haberi Oku