Niğde TMO, Niğde'de Patates Alımlarına Başladı

Patates üretimiyle Türkiye’de ilk sırada yer alan ve depolarda kalan yaklaşık 250 bin ton patates Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları üzerine Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından satın alınmaya başlandı. Depolardaki yaklaşık 250 bin ton patates tazelik durumlarına göre seçilip TIR'lara yüklenerek Türkiye'nin 81 ilindeki ihtiyaç sahiplerine gönderilmeye başlandı.

Pandemi nedeniyle zor günler geçiren çiftçiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla büyük destek geldi. TMO'nun, çiftçinin elinde kalan 1 milyon 200 bin ton patates ile 250 bin ton soğan ve 750 bin ton çeltiği ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmak üzere satın alacağı bildirildi. Bu kapsamda, kentteki depolarda bulunan 250 bin ton patates, tazelik durumuna göre seçilip TIR'lara yüklenerek Türkiye'nin 81 ilindeki ihtiyaç sahiplerine gönderilmeye başlandı. Üreticiler, depolarda bekleyen patateslerin satın alınarak ihtiyaç sahiplerine gönderilmesini sevinçle karşıladı.

EN ÇOK PATATES VE SOĞAN TÜKETİMİ DARALDI

Kentte patates alımlarını koordine eden TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, salgın döneminde en çok patates ve soğan tüketiminde daralma yaşandığını söyledi. Güldal, "Haliyle yeni hasat döneminin yaklaşmasıyla beraber 2020 yılı sonbaharında depolanmış olan bu ürünlerin bir şekilde tüketilmesi ve israf olmaması gerekiyor. Çünkü milli bir servet bu ürünlerimiz. Üreticilerimizin elinde kalan ürünlerin değerlenmesi ve yeni sezonda yeni ürünleri üretmeleri için Cumhurbaşkanımız'ın talimatlarıyla suratle başlayarak Niğde ve Nevşehir ilerinde 2 günde sevkiyatlarımızı başlattık. Malum mübarek ramazan ayına giriyruz. Özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın mutfaklarına bu ürünler ücretsiz olarak nakledilecek ve sofralarına katkı olacak" dedi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku