Niğde Teknopark A.Ş. BiGG Uygulayıcı Kuruluşları Arasına Girdi

Üniversite teknoloji geliştirme bölgesi Niğde Teknopark A.Ş., TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı (BiGG) kapsamında, 2023-2025 döneminde girişimcilere hizmet verecek uygulayıcı kuruluşlar arasına girdi.

Oluşturulan konsorsiyumda Niğde Teknopark A.Ş. ile birlikte  Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş., Konya Teknokent Teknoloji Geliştirme Hizmetleri A.Ş, Mersin Agropark Tarım ve Gıda İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu ve İşletmeciliği A.Ş. ve Afyon Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. de yer aldı.

Desteklenen proje kapsamında 2023-2025 döneminde BiGG Programı vasıtasıyla Niğde’de girişimcilik ekosistemine katkı sağlanması hedeflenirken, girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesini amaçlayan diğer ortaklar ile yetkinliklerin birleştirilmesi sonucu teknoloji odaklı iş fikirlerinin toplanması, değerlendirilecek ve uygun bulunan iş fikirlerinin ön kuluçka aşamasından itibaren projelerini geliştirmeleri adına desteklenmesi de planlanıyor. 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Teknopark A.Ş. ile girişimcilik konusunda önemli bir proje desteği alındığını ifade ederek ilgili projenin Niğde’deki girişimciliğe önemli katkılar sunacağına inandığını aktardı. Rektörümüz açıklamalarını, projede emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek sonlandırdı.(NÖHÜ)


 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Öztürk, Adalete erişimin güvencesi avukattır
Niğde Baro Başkanı ve Baroya kayıtlı Avukatlar, 5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanındaki...

Haberi Oku