Niğde merkezde ilkokul öğrencilerine yetenek taraması devam ediyor..

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde geleceğin milli sporcu adayları tarama testinden geçiyor. Türkiye'yi yurt dışında temsil edecek sporcu potansiyelini ortaya çıkarmanın hedeflendiği programda öğrenciler profesyonel olma yolunda ilk adım atmış oluyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı, 75. Yıl Spor Salonu'nda başladı. Öğrencilerin boy, kilo ölçümü, yapıldıktan sonra kulaç uzunluğu, esneklik, sıçrama, geriye sağlık topu fırlatma, kavrama kuvveti, 20 metre sürat ve çeviklik testleri gerçekleştiriliyor. Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştiren yetenek testlerinde, yetenek testlerinin ardından adaylar kulüplere yönlendirilerek branş seçimleri ile profesyonellik anlamında ilk adımlarını atmış oluyor. Türkiye'yi yurt dışında temsil edecek sporcu potansiyelini ortaya çıkarmanın hedeflendiği programda gelecekte milli sporcu olmanın peşinden koşan sporcuların temellileri atılmış oluyor.

Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker ÖTGÜNLÜ konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın en büyük projelerinden birisi olan yetenek tarama testi kapsamında sadece Bor, Ulukışla, Altunhisar ilçelerimizin ardından Niğde Merkezde 3. Sınıf, 4. Sınıf ve 5. Sınıf öğrencimizi yetenek tarama testine tabi tutuyoruz. Gençlerimizi spora kazandırma ve Milli Sporcu Yetiştirme anlamında büyük önem arz eden projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vekil Uzkurt: Bu Millet Netenyahu'nun Kime...
Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt Türkiye Büyük Millet Meclisinde Ak Parti grubu adına,...

Haberi Oku