Niğde Gümrük müdürlüğü ihracat rakamlarını açıkladı

2022 yılında ithalat ve ihracat arttı

Niğde Gümrük Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre Niğde’de en çok ithalatı yapılan eşyalar: pamuk, bakır boru, sabun taşı, hurda, iplik ve polietilen oldu. En çok ithalat yapılan ülkeler ise: Azerbaycan, Afganistan, İran, Özbekistan ve Yunanistan oldu. Niğde Gümrük Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre Niğde’de en çok ihracatı yapılan eşyalar: Yaş sebze meyve, patates, kalsit, meyve suyu, iplik, bitki koruma ürünü (ilaç) oldu. En çok ihracat yapılan ülkeler ise: Azerbaycan, Gürcistan, Türkmenistan, Irak ve Suriye oldu.

2022 Yılı Hedefi ve Gerçekleşen Durum

Niğde Gümrük Müdürlüğü Ticaret Bakanlığınca deri ve tekstil ihtisas gümrüğü olarak belirlenmiş, bu doğrultuda ithalat işlemlerinde artış gözlenmiştir. 2021 yılında ithalat-ihracat toplamda 26.118.412,12 USD, toplanan vergi 18.089.037,72 TL’dir. 2022 yılında ithalat-ihracat toplamda 39.147.619,40 USD, toplanan vergi 57.277.591,64 TL’dir.

İhracat işlemlerinin de artırılması hedeflenmiş ancak patates ve küspe ihracatına gelen kısıtlamalar/yasaklamalar neticesinde beklenen hedef gerçekleştirilmemiştir. İhracat ürünlerine gelen kısıtlamaların sonra ermesine müteakip tekrar işlev kazanacağı düşünülmektedir.

2023 yılı hedefi

İlimiz Organize Sanayi ve Bor Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren, hali hazırda üretimde bulunan ve yatırım teşvikiyle yeni kurulan fabrikaların ihracat ve ithalat işlemlerini Niğde Gümrük Müdürlüğü’nden gerçekleştirilmesinin sağlanarak ilimiz istatistiki verilerinin yükseltilmesi hedeflenmektedir.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku