Niğde, Elma Festivali'ne hazırlanıyor

22-23 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 2'nci Hasat Günleri Elma Festivali kapsamında ünlü sanatçılar konserler verecek, çeşitli yarışmalar ve farklı aktiviteler gerçekleşecek. Niğde Valisi Mustafa Koç, Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, tüm vatandaşları Elma Festivali'ne davet etti.

Niğde’nin elma üretiminde Türkiye’de birinci sırada yer aldığının ifade eden Niğde Valisi Mustafa Koç, son beş yılda rekoltenin yüzde 30 seviyesinde artığını belirtti. 2022 yılında ise elma üretiminin yaklaşık 600 bin ton olacağını vurgulayan Koç, "Tarımsal hasılamızın önemli bir kalemini oluşturan elma üretiminin, prim desteklerinden sulamaya, makine ekipman desteklerinden iyi tarım uygulamalarına kadar birçok farklı başlıkta devletimizin sağladığı katkılarla daha da ileri noktaya taşınacağından şüphemiz yoktur. Gerek lezzet gerek verim ve gerekse kendine özgü aromasıyla ‘Niğde elması’ dünya markası olmaya doğru emin adımlarla ilerliyor. Kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış tarım kenti Niğde’miz için son derece önemli tarım ürünü olan elmanın gerek ülkemiz sınırları içerisinde gerekse uluslararası arenada tanınırlığını artırmak için düzenleyeceğimiz Elma Festivali'ne tüm vatandaşlarımızı bekliyor ve ‘Elma şehri Niğde seni çağırıyor’ diyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN ÖZDEMİR; “NİĞDE’Yİ FESTİVALLER ŞEHRİ HALİNE GETİRECEĞİZ”

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise elmanın başkenti olan Niğde’yi ve bu kadim kentle özdeşleşen Niğde elmasını önce Türkiye’ye sonra da tüm dünyaya tanıtmak amacıyla düzenleyecekleri festivalin şenlik havasında geçeceğini belirtti. Gerek iç gerekse de dış turizmde festivallerin önemli hale geldiğini belirten Başkan Özdemir, medeniyetlerin yaşatıldığı şehir olan Niğde’yi aynı zamanda festivallerin de şehri haline getirmeye kararlı olduklarını söyledi. Özdemir, geçen yıl ilkini düzenledikleri patates festivalinden sonra bu yıl da elma festivali düzenleyeceklerini ve festivalleri geleneksel hale getireceklerini kaydetti. Özdemir, "Tüm Niğdeli hemşerilerimiz ve il dışında yaşayan Niğdeliler ile şehrimizin ekonomisi ve kültürü açısından çok önemli olan elma ürününü tanıtmak için yapacağımız bu festivalde bir arada olmayı umut ediyorum, tüm vatandaşlarımızı festivale davet ediyorum” dedi.


 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Vali Çelik Seçim Güvenliği Toplantısına...
Niğde Valisi Cahit Çelik, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın başkanlığında düzenlenen, Seçim güvenliği...

Haberi Oku