Niğde'de Aktif Vaka Sayısı 2100'e yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımlarda, Yapılan Tüm Analizler salgının en çok 65 yaş üzeri vatandaşlarımızı etkilediğini göstermektedir. Geldiğimiz noktada en çok korumamız gereken 65 YAŞ VE ÜZERİ büyüklerimizdir. Hatırlatma dozu aşıları yapılmalıdır. Büyüklerini korumak için gençlerin de aşılarının tam olması gerekir” dedi.

Bakan Koca; “ Yapılan örnekleme gen sekanslaması ile ülkemizdeki hemen hemen tüm vakaların Omıcron Kaynaklı olduğu belirlenmiştir. Bilindiği gibi, Omicron varyantı hızlı yayılmakta, hastalık ise genellikle hafif seyretmektedir. Artan vaka sayıları salgın sürecinde bir geriye dönüş değildir. Omicron kaynaklı günlük vaka sayısının 40 bine ulaştığı İstanbul’da, son iki haftada günlük vaka sayısı 20.000’in altına inmiş durumdadır. Varyantın ilk yaygınlaştığı şehirlerden Eskişehir’de de vakalar iki haftada 3’te 1 oranında azalmıştır. tüm şehirler için beklentimiz budur. Hastane doluluk oranlarımız bazı illerde yüksek seviyelere ulaşsa da ülke genelinde servis yatakları doluluk oranı %57,8, yoğun bakım yatak doluluk oranı %68,7 ve solunum cihazı doluluk oranı %31’dir. Öngörümüz, mevcut seyrin hastane kapasitemizi zorlamayacağı şeklindedir” dedi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Halk Bank Niğde Sanayi Şubesi Açıldı
Niğde Ata Sanayi’de Halk Bank Şubesi hizmet vermeye başladı.

Haberi Oku