Niğde BİLSEM  Faydalı Model birincisi oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Kırıkkale Üniversitesi destekleri ile Türk Patent ve Marka Kurumu’nun düzenlediği  “Hezarfen Orta Anadolu Projesi” kapsamında Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi, En Çok Faydalı Model Başvurusu yapan ve onaylanan kurum olarak “Niğde ili Faydalı Model Birincisi” ödülünü almaya hak kazandı.

Bu kapsamda Vali  Şimşek, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Eser Kahraman ve Akşemseddin Bilim Sanat Merkezi Teknoloji Tasarım Öğretmeni ve Kurum Patent Birim Sorumlusu Özkan Azimli’yi makamında kabul etti. Öğrencilerin teorik bilgileri ve projeleri Patent sürecine dönüştürmesinin ülke geleceği açısından çok önemli olduğuna dikkat çeken Vali  Yılmaz Şimşek, bu anlamda Bilim Sanat Merkezlerinde yapılan Sınai Mülkiyet Hakları alanındaki çalışmaların yüksek teknolojiye ulaşma sürecinde önem taşıdığını söyledi. Gerçekleştirilen ziyarette; Akşemseddin Bilim Sanat Merkezi’nin Fikri ve Sanayi Mülkiyet Hakları kapsamında yaptığı faaliyetler ile tescil alınan projeleri içeren sunum, Merkez Patent Sorumlusu Özkan Azimli tarafından yapıldı.  Öğrencilerin teorik bilgileri ve projeleri Patent sürecine dönüştürmesinin ülke geleceği açısından çok önemli olduğuna dikkat çeken Vali  Yılmaz Şimşek, bu anlamda Bilim Sanat Merkezlerinde yapılan Sınai Mülkiyet Hakları alanındaki çalışmaların yüksek teknolojiye ulaşma sürecinde önem taşıdığını söyledi.

Vali  Şimşek; “İlimizdeki okullarımızdan 2019 yılından bu tarafa 34 adet tescil alınmıştır. Bu anlamda Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi öncü ve örnek bir kurum olmuştur. Ümit ediyorum ki başarılar katlanarak devam edecektir. Bizler de başarıların daha da ileriye taşınması konusunda elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz” dedi

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden Çocuklarla...
Bakan Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türk Devletleri Teşkilatı Genel...

Haberi Oku