Niğde Belediyesi'nden Çocuklar İçin Kütüphane

Törene, AK Parti Niğde milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, AK Parti İl Başkanı Ömer Kılıç, İl Genel Meclisi Başkanı Nusret Teksin, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Niğde Belediyesi ve Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı iş birliğiyle açılan kütüphanede, çocuklar kitap okurken aynı zamanda zekâ oyunları ve uygulamalı aktivitelerle eğlenceli vakit geçirebilecekler.

Yaptığı konuşmada yeni açılacak olan kütüphanelerin müjdesini veren Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Çocukların sadece kitap okuyacağı değil, aynı zamanda uygulamalar yapabilecekleri ve oyun oynayabilecekleri bir kütüphaneyi bugün hizmete sokuyoruz. Niğde KOP Çocuk Kütüphanesi ile hedeflediğimiz amaç Niğde’mizde yaşayan okul öncesi çağındaki çocukların interaktif yöntemlerle ve düzenlenecek etkinliklerle kitaba ve okumaya olan ilgilerinin artırılmasıdır. Tüm bu amaçlarla gerçekleştirdiğimiz Niğde KOP Çocuk Kütüphanesi projemizle, kafeterya binasının tefrişatını yaparak, Çocuk Kütüphanesi ortamına uygun hale getirdik. Burada Aynı zamanda görme engelli çocuklarımız için de kitaplar var. Niğdemiz için önemli bir alan. Bu bir başlangıç. Belediyemizin önünde gençlerimize hitap edecek önceki günlerde ihalesini yaptığımız büyük bir kütüphanenin ilk kazması vurulacak. İlhanlı ve İnönü mahallelerinde kütüphaneler açacağız. Kızıl Elma Parkı'ndaki eski kafeteryayı kadın merkezi haline getiriyoruz. Kütüphanelerin sayılarını artırıyoruz. Bu projenin gerçekleştirilmesinde bizlere desteğini esirgemeyen Kop başkanlığımıza ve çalışanlarına teşekkür ediyor, memleketimize milletimize hayırlı olmasını cenabı Allahtan niyaz ediyorum." İfadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından kurdele kesen protokol üyeleri, kütüphaneyi gezdi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı yapıldı
Niğde'de İl Su Kurulu Toplantısı Vali Cahit Çelik, başkanlığında gerçekleştirildi.Valilikten yapılan...

Haberi Oku